ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

diumenge, 2 de novembre del 2008

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS - INFORMACIÓ -



Fa uns dies, l'A.V. vam fer arribar a la regidoria de mobilitat de l'Ajuntament el nostre malestar per la manca de resposta a les demandes que repetidament hem fet arribar, a través de la nostra participació en totes les reunions informatives i de seguiment de les obres de l'AVE.
L'ajuntament s'ha compromés repetidament i pública en aquestes reunions, celebrades al Centre Cívic, a fer arribar als ciutadans tota la informació de que disposi. Es va parlar de diferents possilbilitats: díptics, fulls informatius, panells informatius a les llarges tanques de protecció, programes a la televisió local, fer del Centre Cívic un espai permanent d'informació...
Podríem valorar l'esforç de transparència informativa pel que fa als díptics i fulls informatius... sempre susceptible de la subjectivitat i exigències dels demandants i receptors de la informació, però segurament no ens posarem d'acord. Però el que sí ha estat, i és, un incompliment dels compromisos presos, (i els fets són els que són i no m'els invento) l'acord de fer del Centre Cívic de Sant Narcís un espai d'informació per als veïns, on poder accedir fàcilment i tranquilament a tota la informació de les obres de l'AVE i de les seves afectacions urbanes i de mobilitat!!
L'Ajuntament també es va comprometre a cercar solucions per la manca de places d'aparcament que les esmentades obres han agreujat, en un barri en el que ja fa anys que el tema ens preocupa. El mateix consistori que ens obliga a conviure amb carrers tallats i inutilitzats preventivament desde fa mesos, amaga la seva desidia pel que fa als aparcaments gratuits mentre facilita ràpidament la obertura amb descomptes inclosos, als aparcaments de pagament.
La resposta de la regidoria en qüestió, ràpida però massa personal i poc pública (no és només a la nostra A.V. amb qui incompleix compromisos) ha estat la esperada, sense assumir cap responsabilitat:..."s'està treballant en la direcció acordada i quan sigui possible tindrem els resultats esperats!!"...
I així "la teoria del caos" a la que sembla abonada la regidoria continua la seva roda ... feixuga i pesada però implacable i insistent... 
Els veïns aprendrem a trobar altres rutes i altres mitjans de mobilitat, aprendrem a deixar els cotxes més lluny o prop de casa o de  la feina, aprendrem a no donar per bó el camí d'anada i a descobrir el de tornada,... 
Gràcies pels serveis prestats.  Hem aprés a fer-nos-ho tot sols !!!

Martí Carreras
President de l'A.V. de Sant Narcís

2 comentaris:

  1. l'endemà mateix, la regidora de movilitat es va posar en contacte amb mi per fer-me saber que ens faria arribar el material informatiu que demanàvem:
    sis o set folis i plànols que properament penjarem al centre cívic.
    El dimarts 28 d'octubre els vaig fer arribar el següent avís :
    " L'ajuntament es va comprometre publicament a fer del centre cívic un espai d'informació permanent de les obres i afectacions de l'AVE per als veïns i ciutadans. Potser no ens vam entendre , però ens hem esperat quasi tres mesos per a rebre resposta , i continuem sense fer-nos entendre!!. El compromís era d'informar als veïns amb l'exposició pública de plànols, afectacions de carrers, de notícies d'interés... en condicions de poder ser consultades tranquilament.
    Certament no esperàvem un desplegament informatiu semblant al del procés participatiu del pavelló de la devesa, però tampoc pensem que els quatre fulls ( literal) que hem rebut sigui tota la informació que l'ajuntament pensi que ha de tranquilitzar els veïns .
    Hem agraït publicament quan qualsevol reunió informativa ha suposat una explicació , una resposta, un aclariment als molts dubtes que tenim els ciutadans i , en especial, els veïns del barri.Però també hem estat molt exigents i curosos amb el tema de la informació.
    Per nosaltres la informació és fonamental i bàsica per a una bona predisponibilitat a les moltes dificultats , impediments i molèsties que ja hem començat a patir .
    Us tornem a demanar : plafons informatius, panells per a poder penjar, dossiers per fullejar, pancartes del traçat del tren... i ens atrevim a recordar-vos el possible programa a la televisió local.
    Ja sabeu que podeu comptar amb la notra col.laboració per a fer-ne difusió i que podeu comptar amb el nostre material ( pancartes i dossiers de premsa) , però posar-la en condicions mínimes d'ús ens representa una despesa que no ens pertoca. Atentament: Marti Carreras, president de l'AV Sant Narcís."
    Avui dilluns 3 de novembre encara no hem rebut contesta...

    ResponElimina
  2. Dimecres passat, una hora abans de la reunió mensual de la junta de l'AV , ens vam reunir amb la regidora de mobilitat i una tècnic per "no donar peu a més malentesos" i poder fer arribar al consistori -de primera mà - les nostres propostes.
    Així ho vam fer i els vam fer saber que en les properes setmanes tenim la intenció d'oferir als socis i veïns tota la informació que tinguem a les nostres mans.
    Per fer-ho , tenim el permís de la direcció del centre cívic per utilitzar un espai del primer pis per tenir , d'una manera permanent, exposats plànols de les obres i de les afectacions de les obres i dels dossiers de premsa que ADIF ha fet públics.
    La disponibilitat de l'ajuntament de fer-nos arribar aquest material, ha estat total, esperem no haver de recordar-los aquest compromís.

    ResponElimina