ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

dimarts, 21 d’octubre del 2008

TORNA EL 3 X 3 DE BÀSQUET



TORNA EL 3 X 3 DE BÀSQUET
 AL BARRI DE SANT NARCÍS
 

Dins del marc de la campanya "PER SANT NARCÍS A SANT NARCÍS", i com a acte reivindicatiu per  la desaparició ara fa tres anys de la darrera pista poliesportiva del barri , (podeu llegir l'article del dimoni.com) aquest proper diumenge 26 d'octubre es realitzarà, a partir de les 10 del matí, a la rambla Catalunya de Sant Narcís ( entre l'Avinguda i la Plaça Assumpció) el segon  3 X 3 de bàsquet, fruit de la col.laboració del CLUB BÀSQUET SANT NARCÍS, L'AMPA del  CEIP CASSIÀ COSTAL i l'A.V. DE SANT NARCÍS.

Recordeu, el proper diumenge 26 a partir de les 10 del matí a la Rambla de Catalunya!!
 

divendres, 17 d’octubre del 2008

MOSTRA DE TEATRE AMATEUR - Centre Cívic Sant Narcís

Pilar Prats, regidora delegada d'activitats de dinamització del territor 
i el representant de l'O.S. de Caja Madrid, Sr. Puigdevall

MOSTRA DE TEATRE AMATEUR

TEATRE DELCENTRE CÍVIC DE SANT NARCÍS

Sant Narcís s'omplirà de teatre durant la primera 
Mostra de Teatre Amateur

Foto: Avui
La iniciativa, promoguda per l'Ajuntament de Girona, vol dinamitzar els barris i ajudar els grups aficionats


La passió gironina pel teatre és més que evident, i no cal parlar només de grans estrenes per fer palès l'interès de la ciutat per les arts escèniques. Ahir es va presentar un nou projecte, la primera Mostra de Teatre Amateur, que té com a objectiu promocionar les petites companyies, però també integrar el teixit associatiu dels barris. Així ho va explicar la regidora d'activitats de Dinamització al Territori, Pilar Prats: "Volem potenciar el teatre, però també donar a conèixer els espais teatrals dels barris, i facilitar que les companyies es coneguin entre elles".

La intenció de la mostra és que cada any sigui un barri qui aculli les representacions; enguany, es comença per Sant Narcís, donat que el teatre del centre cívic és, segons Prats, "l'espai més ben preparat d'entre els que disposem als barris". La mostra anirà del 17 al 19 d'octubre.
Es comptarà amb la presència de fins a 6 grups, que rebran una compensació econòmica per la seva participació. A banda, la companyia acollidora tindrà, segons Prats, "una subvenció afegida per compensar les despeses generades per l'activitat". El pressupost total és d'uns 14.000 euros, i es compta amb la col·laboració de l'Obra Social de Caja Madrid.

Font: Diari de Girona

L'Associació de Veïns de Sant Narcís acull la Mostra de Teatre amateur i hi col·labora, amb el desig de que tingui continuïtat i de que s'estableixi aquesta sinèrgia, necessària, entre les companyies i el teixit associatiu dels barris.
Alhora expressa el seu desig de que el projecte endagat per a l'adaptació i reforma del TEATRE DE SANT NARCÍS, segueixi endavant, fins a la seva plena realització.

PROGRAMACIÓ* (Octubre)  

LA COCOLLONA - Fal.lera Gironina - Divendres 17 - 2/4 de 9 vespre - Plaça Assumpció
UN INTRÚS A LA FAMÍLIA - Jahisomtots - Divendres 17 - 2/4 de 10 - Teatre C. Cívic
UN FANÀTIC DEL BARÇA - Teatre Gurnau Montilivi -Dissabte 18 - 6 tarda -Teatre C.Cívic
BENPLANTATS I 
MALPARLATS - Grup Teatre St. Narcís - Dissabte 18 - 2/4 de 10 nit - Teatre C. Cívic 
TAMPOC CAL ANAR TANT LLUNY - A.C. PocaPena - Diumenge 19 - 11 del matí -  T.C.Cívic
GENTE BIEN - Grup Teatre La Cuca de Llum - Diumenge 19 - 6 tarda - Teatre - Centre Cívic

Les entrades solament es vendran en el Centre Cívic Sant Narcís. 
Horari: a partir de dues hores abans de la representació al Centre Cívic
Preu de les representacions: 3 €
Abonament per les cinc representacions: 10 €

* Programació també al calendari.

diumenge, 12 d’octubre del 2008

L'ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS INFORMA (TGV)



SOBRE EL FRUSTRAT DEBAT A TVGirona

Crida l'atenció, per damunt de tot, la no participació en el debat de cap representant veinal..., cap de les "masses" organitzacions possibles, digueu-li Plataforma ciutadana, Federació d'A.A.V.V., o Asssociació de veïns del barri (quin sigui!!), vam ser-hi presents!!
Ràpidament ens vam posar en contacte amb la direcció del programa en qüestió i molt amablement ens van explicar que la Plataforma ciutadana hi estava convidada i que a darrera hora va excusar la seva assistència. Això  provoca una doble sensació de tristesa:
Per una banda els membres de la Plataforma han deixat perdre una valuosa oportunitat d'explicar als ciutadans de Girona la realitat de les obres que estem patint, i, no avisant, varen impossibilitar que altres associacions, a les que també ens preocupa el que passa, ho poguessim fer... Per altra banda l'Ajuntament sap, i promou, que les organitzacions veïnals no estiguem tant unides com desitjariem, i coneix totes les entitats que podríem haver-hi participat, si li interessès un debat de veritat.
El que s'espera d'un debat és que aclareixi dubtes, que es posin sobre la taula informacions, inquietuds, estudis, valoracions..., que es parli del que s'està fent, escoltant altres propostes i punts de vista, oferint als ciutadans la màxima informació, credibilitat i rigorositat per poder prendre consciència de la magnitut real de les obres. En una taula on el tècnic no és el que realitza l'obra i per tant no pot aportar més credibilitat que la suposada "primera divisió" de les empreses, que tot seguit admet que han après d'errors anteriors, l'Ajuntament apela a la rigurositat de les empreses obbiant que tenen uns compromisos econòmics i de calendari per complir i que primaran per damunt de l"autoritat" gironina, i la Cambra de Comerç i les associacions comercials avalen les actuacions com mals menors... queda  poc marge per la rigorositat!!.
 
La regidora de mobilitat es va oblidar de recordar que després de les obres del TGV, vindran les del tren de rodalies i després encara les del desmantellament del pas elevat, fins a un total de deu o dotze anys -si no hi ha períodes d'aturades d'obres per manca de pressupost!-. Per tant, no és només paciència el que hem de prendre, sinó nous costums. En tot plegat, l'actitud de "fets consumats" de l'Ajuntament no hi ajuda massa.
També va parlar dels aparcaments i va tenir la barra de posar com a solució una zona on ja s'hi està aparcant i on s'han aturat les obres d'acondicionament fa setmanes, i una altra zona on primer cal enderrocar uns edificis en desús, i que, per tant, no serà en cap cas una solució immediata, sient, en canvi, urgent com fa temps reclamem, i, com sí sembla serán inmediates, les opcions de pagament.
Tampoc va semblar preocupar a cap del presents que hi hagi part dels ciutadans de Girona, i, sobretot dels pobles propers, que no coneguin la magnitud de les obres i els canvis de circulació que provoquen i provocaran, ni que tampoc es comentés en cap moment on s'han de dirigir tots aquests camions de gran tonatge que han de treure els 900.000 m3 de terres ni per quines carreteres passaran... En canvi si es va valorar com a positiu "l'esforç" informatiu que està fent l'Ajuntament, oblidant els compromisos presos en aquest sentit.
De la resta del programa, no gaire res a dir. Poca cosa de nou va aportar.

Marti Carreras.
President de l'AV de Sant Narcís

L'ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS INFORMA (TGV)



REUNIÓ ASSOCIACIONS

El proper dilluns 13 d'octubre ens reunirem al centre cívic Sant Narcís una colla d'associacions de la ciutat per valorar les obres de l'AVE als nostres barris.
Hi esten convocades :
l'AV Devesa-Güell
l'AV Sta. Eugènia
l'AV Fontajau
l'AV Germans Sábat
l'Associació de Comerciants Sector Dominiques, de Sant Narcís
l'Associació de Comerciants i Pimes del sector sud i Plaça Assumpció, de Sant Narcís
les AMPAS de les escoles del barri
la Plataforma Mou-te en Bici  i
l'AV de Sant Narcís

En la primera reunió que vam fer el passat dimecres 1 d'octubre, vam fer palesa la nostra desilusió per com enfocaven la "movilització" ciutadana tant la Federació d'AV de Girona com la Plataforma ciutadana TAV-Girona, a les quals hem donat suport fins ara.
Amb les obres ja començades es fa evident que, ni en els barris afectats directament ni a la resta de la ciutat, la tasca informativa que fa l'Ajuntament serveix per aclarir els dubtes als ciutadans, i que les acuacions que es fan per intentar minimitzar els efectes de les obres es fan unilateralment i sense tenir en compte les nostres associacions.
Per aquesta raó les associacions convocades hem decidit aplegar-nos per donar-nos suport, les unes a les altres, en les accions que cadascuna pensi més adients en el seu barri. Deixant, a més, la possibilitat d'alguna acció conjunta per fer evident que és una obra que afecta la totalitat de la ciutat!!
En breu donarem a conèixer els acords i les accions a que arribem conjuntament.
Marti Carreras
President de l'A.V. de Sant Narcís

dimecres, 8 d’octubre del 2008

La Colla de JOCS AL CARRER es posa en marxa

La colla de JOCS AL CARRER es posa en marxa a partir del diumenge 12 d'aquest mes d'octubre.
(Cliqueu al calendari)
En Jordi Reyner n'és el coordinador i no ha volgut desvetllar quins jocs es faran.

VOL QUE SIGUI UNA SORPRESA!!!!!!!!

Apa, correu-hi. Us ho passareu d'allò més bé.

dijous, 2 d’octubre del 2008

COMENÇA LA TEMPORADA DE JOCS DE TAULA A SANT NARCÍS !



TEMPORADA DE JOCS DE TAULA A SANT NARCÍS !

 Enguany hi haurà molta “activitat lúdica” al barri. Ho expliquem: la Colla de Jocs de Taula de Sant Narcís i el Club de Jocs El Sàtir hem unit esforços per a crear un espai al barri on els aficionats als jocs de taula hi puguin jugar, puguin trobar altre gent amb qui jugar, conèixer jocs nous... tot plegat per fomentar l’afició pels jocs de taula. Totes les activitats es fan al Centre Cívic Sant Narcís. Us en fem 5 cèntims:

La Colla dels divendres, per a joves i adults. Jugarem un divendres al mes, coincidint amb el Sodejam, a partir de les 21:00 hores.

Trobades familiars de jocs de taula : un diumenge al mes de les 18:00 a les 20:00 hores, per a jugar plegats, grans i petits. Van començar el passat diumenge dia 28 de setembre.

Jocs de taula amb El Sàtir: tots els dissabtes a la tarda de les 16:00 fins a les 20:00 hores, per als més jugadors.

Trobades de jocs de taula : 3 trobades anuals, en dissabte i tot el dia, de 10 del matí a 8 del vespre, organitzades per el Club de Jocs El Sàtir.

En breu publicarem el nou calendari de la temporada 2008-2009 perquè us apunteu les dates i us animeu a venir.

Si voleu més informació, la Colla de Jocs de Taula de Sant Narcís i El Club de Jocs El Sàtir també informaran periòdicament de les seves activitats al blog: http://jocstaulagirona.blogspot.com

Les dates dels jocs amb la Colla de Sant Narcís i amb el Club de Jocs El Sàtir, fins a finals de desembre d'enguany, les trobareu al calendari.

dimecres, 1 d’octubre del 2008

L'ASSOCIACIÓ DE VEÏNS INFORMA


Les properes reunions de o amb la participació de l'Associació de Veïns son:

Dimecres 1 d'octubre, a dos quarts de nou del vespre, al Centre Cívic, amb les associacions de veïns de Santa Eugènia, Devesa-Güell, Fontajau i Germans Sábat, les associacions de comerciants de Sant Narcís i la de Santa Eugènia i l'AMPA de l'escola Cassià Costal: "UNIFICACIÓ DEL DISCURS, PROPOSTES I ESTRATÈGIES EN RELACIÓ A LES OBRES DEL TGV I LA IMPLANTACIÓ DEL BICING".

Dijous 2 d'octubre, a dos quarts de set de la tarda, al Centre Cívic: "CONSELL DE COHESIÓ SOCIAL"

Dijous 2 d'octubre, a les nou del vespre, al Centre Cívic: "PREPARATIUS DEL TORNEIG 3 X 3 DE BÀSQUET", pel proper 26 d'octubre.

Dilluns 6 d'octubre, a dos quarts de nou del vespre, amb l'AMPA de l'escola Cassià Costal, les associacions de comerciants del barri, La Patuleia i la parròquia, al Centre Cívic: "UNIFICAR CALENDARI DE NADAL, ESTUDI DE LES PROPOSTES DE LUDOTEQUES DELS COMERCIANTS I LA MARATÓ DE LA PARRÒQUIA".

Dimarts 14 d'octubre, REUNIO GENERAL DEL PEIC (Pla d'Educació i Convivència).

Dilluns 20 d'octubre, REUNIÓ DE JUNTA DE LA FEDERACIÓ D'ASSOCIACIONS DE VEÏNS DE GIRONA.

(Totes aquestes reunions estan introduides al calendari d'activitats, a la capçalera del blog)