ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

diumenge, 25 de gener del 2009

EL TEATRE DE SANT NARCÍS A LA PREMSA LOCAL





 


El Pla Zapatero accelera la creació a Sant
Narcís del segon teatre municipal: el Centre Cívic rebrà més d'un milió d'€ per millorar la sala polivalent.

           

DIARI DE GIRONA > 

Les  inversions dels Fons estatal del Govern central han accelerat el projecte per convertir la sala polivalent del Centre cívic de Sant Narcís en el segon teatre de propietat municipal. El nou projecte preveu la millora de tota la caixa amb la construcció de camerinos, la pinta i la contrapinta i també tota l'adequació acústica. L'únic dubte que deixa obert l'Ajuntament és la instal·lació d'una grada retràctil uns 140 seients, que s'inclourà com una de les millores que poden oferir les empreses concursants. El Centre cívic de Sant Narcís rebrà més d'un milió d'€.

L'Ajuntament va anunciar ahir -22 gen.- que principalment l'obra anirà adreçada a climatitzar el Centre cívic perquè no hi hagi temperatures gaire baixes a l'hivern ni es passi calor a l'estiu. Aquest projecte inclou mesures més eficients com la separació dels espais a climatitzar. L'objectiu és estendre el sistema de climatització a tot el centre.

Tot i això, el projecte més vist per als usuaris del Centre cívic serà la modernització i equipament del teatre amb la milora de les característiques acústiques de la sala, amb la col·locació de grades retràctils i amb la total remodelació de la caixa escènica.

Precisament per solucionar els dos problemes -la climatització i l'adequació del teatre- s'aprofitaran al màxim les dimensions de la caixa, que té 15 m d'alçada. En aquest espai es farà l'arranjament necessari per convertir la sala polivalent amb un petit teatre amb totes les necessitats per als actors i també per als espectadors. Així s'adequarà tot el soterrani per fer camerinos, lavabos, dutxes i adequar un espai de magatzem

. A més es faran rampes per pujar material a l'escenari. A més, s'ubicarà la pinta i la contrapinta. En la part superior s'instal·larà la màquinària per la climatització que ara era a l'exterior i provoca molt de soroll. [J.B.M. · Diari de Girona]

Girona invertirà

 un milió dels fons estatals per renovar el teatre de Sant Narcís

EL PUNT> El Pla de mandat fixava la renovació del teatre del Centre cívic del barri de Sant Narcís de Girona per l'any 2010 o 2011, però l'arribada dels fons estatals permetrà que aquesta important millora s'executi aquest any. S'hi invertirà un milió d'€, que també permetran renovar la instal·lació de climatització de tot el centre.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va destacar la voluntat que la renovació de tota la sala polivalent i l'espai teatral «el converteixin en el segon teatre municipal i es doti de bones condicions». En aquesta línia, Pagans va recordar que el Centre cívic de Sant Narcís és el primer que va tenir la ciutat, i el segon tinent d'alcalde, Joan Olòriz, en va destacar el gran dinamisme i la gran utilització que té el recinte entre els veïns.

Per aquest motiu, es preveu que les grades siguin retràctils per mantenir l'actual espai diàfan i lliure per permetre que la sala continuï funcionant com a sala polivalent per a altres activitats que s'hi desenvolupen. La previsió és que la nova grada retràctil tingui 146 butaques i que en casos necessaris es pugui ampliar l'auditori amb algunes cadires. Les obres milloraran el conjunt de serveis, des de nous magatzems, vestuaris, dutxes, així com la nova cabina, telons, millores acústiques a tota la sala, mecanismes d'il·luminació, entre molts d'altres aspectes.

Pagans i Olòriz també van voler posar en relleu la inversió en la renovació total i la sectorització dels diversos espais. L'actual sistema ha quedat obsolet i l'alcaldessa va destacar que aquesta millora «suposa guanyar en confort del dia a dia», a banda de la millora de l'eficiència energètica que suposarà. [Dani Vilà · El Punt]

Font del text: eldimoni.com
Foto: Roger Colom
   

divendres, 23 de gener del 2009

V TROBADA DE JOCS DE TAULA DE SANT NARCÍS


El proper dissabte, 24 de gener
 el Club de Jocs El Sàtir organitza les
V Trobades de Jocs de Taula de Girona 
al Centre Cívic Sant Narcís

L'objectiu de la trobada és gaudir dels jocs de taula en un ambient lúdic on conèixer nous jugadors, nous jocs i jugar a jocs amb gent diferent a l'habitual. A més a més, en aquesta V Trobada, organitzem el 1r Campionat del joc de taula Fórmula D Barri de Sant Narcís d'inscripció gratuïta, on el més ràpid dels participants guanyarà un exemplar del joc de taula de curses de Fórmula-1 i Street Racing cedit per Crómola/Asmodée.

Foto: Miquel Pagés
Text: eldimoni.com

dilluns, 12 de gener del 2009

L'ASSOCIACIÓ DE VEÏNS A LA PREMSA...



L´Associació de Veïns de Sant Narcís 
reclama el punt d´informació sobre el TAV
 promès per l´Ajuntament*


L'Associació de Veïns de Sant Narcís de Girona s'ha estat mossegant la llengua, però al final ha esclatat. L'equip de govern de Girona els ha estat prometent que es posaria un punt d'informació sobre les obres del Tren d'Alta Velocitat (TAV) al Centre Cívic, però el més calent és a l'aigüera.
Aquests compromisos adquirits pel govern local s'han anat retardant progressivament i l'acumulació de l'incompliment ja suma pràcticament dos trimestres.
 
El president de l'Associació de Veïns de Sant Narcís, Martí Carreras, lamenta que el tema "es va allargant i al Centre Cívic encara no hi ha res". Carreras remarca que "molta gent del barri no ha vist encara cap plànol ni res. Ni tan sols el mapa més bàsic on hi ha una línia de color vermell i una de color blau" què es per on passaran la línia del TAV i la del tren convencional. 

La reclamació del reivindicat punt d'informació al Centre Cívic és sobretot per motiu de proximitat. Actualment, la informarció es pot consultar a l'oficina que Adif ha obert a tocar de l'estació de tren. Per alguns, però, està massa lluny i es considera que aquesta oficina atén aspectes concrets del TAV més que el projecte global. També es pot consultar la pàgina web on va apareixent informació sobrel el TAV. Pel president de l'associació de Veïns però, hi ha gent que no domina les noves tecnologies. 

El punt d'informació promès pel consistori havia d'incloure plafons amb informació diversa i actualitzada d'aspectes del dia a dia que afecten el projecte global però també al barri. Per exemple algun tall de carrer previst per uns dies més enllà o qualsevol aspecte puntual que havia d'afectar les obres en dies concrets. També hi havia d'haver un dossier complert amb tot el projecte detallat, que incloïa mapes i explicacions de tot tipus. L'Associació es comprometia a anar-hi penjant retalls d'informacions que anessin publicant els diaris sobre el TAV i sobre les obres del barri.

Martí Carreras explica que cada cop que han preguntat a l'Ajuntament sobre la posada en funcionament d'aquest punt informatiu sempre s'ha dit una data que no s'ha acabat complint, fins arribar al dia d'avui, quan al Centre Cívic encara no s'hi ha col·locat cap plafó. El president de ?l'entitat veïnal fins i tot explica que el compromís incloïa la presència d'una persona que podria atendre dubtes i que quan ell temps ? després va preguntar quan ?s'incorporaria, li van dir que ?havia plegat. "Si no ho arribem a demanar, ni ho sabríem", lamenta Carreras. Respecte a la ?possibilitat que es faci un programa a Televisió de Girona sobre el TAV, el president dels veïns de Sant Narcís reclama que l'atenció la faci un representant de l'Ajuntament i no d'Adif, perquè considera que "ens dirien el que volen".

Finalment, el responsable de l'Associació de Veïns de Sant Narcís es queixa que "no anem contra el TAV, però no busquen la nostra col·laboració". En aquest sentit insisteix en què han ?demanat dues coses "informació, que no la tenim i més aparcaments i només n'han habilitat un, que no sumen més places d'aparcament perquè ja hi eren, però? sense estar gaire condicionades".

* Publicat al Diari de Girona el 9 de gener de 2009

divendres, 2 de gener del 2009

MOLT FELIÇ !!!!!!!!!!!!!! NADAL A SANT NARCÍS


Aquest Nadal, a Sant Narcís, estem d'experiments.
Alguns no ens han sortit com esperàvem (i per tant  ja en parlarem quan toqui), però d'altres -els més-, han estat un èxit per damunt, fins i tot, de les nostres expectatives.
 
El pessebre vivent del Casal de la Parròquia i la venda de números per la panera de la Marató de TV3 van posar els primers somriures de Nadal al barri. Molts quadres amb molta participació de la mainada i monitors i molts pares i veïns disfrutant-los.
 
El festival de Nadal de La Patuleia, va omplir el teatre del Centre Cívic d'infants i pares, de música, cants i rialles...
 
Molts ja hem vist els Pastores de Sant Narcís, però aquest any hi han hagut canvis: de personatges, escènics i d'horaris.
Els canvis de personatges i els recursos escènics, els han de valorar el públic. El fet de fer la majoria de representacions al matí, en horaris per a mainada, ha estat un encert que ha omplert el teatre i els actors ho han agraït.
 
Les Quines de l'A.V.  han tornat a demostrar que, el més important és l'estona que passem plegats, encara que -tot i tenir tantes oportunitats (12 jugades cada tarda)- tornis de buit a casa .
 
El dimarts passat, 30 de desembre, el Patge Reial de ses Majestats va passar una estona pel Centre Cívic.Tot i que va arribar un xic tard per la gran feinada que tenia (i perquè no sabia els canvis que ha patit el nostre barri!), es va trobar amb més de cinquanta nens i nenes del barri que volien parlar amb ell i fer-li arribar la carta,i, que, mentre l'esperaven van compartir les diferents versions de la cançó dels Tres Reis i de la del Tió, que sabia cadascú.
La prova de foc, però, eren les campanades a l'església de Sant Narcís. Ha estat  el primer cop que les "organitzavem", i confiavem amb la resposta dels veïns. Tot i no fer massa propaganda ens hi hem  reunit unes cent-vint persones, i ja hi ha qui  proposa "millores" per l'any que ve. La "cosa" promet!!
 
A hores d'ara, encara queda una quina i una representació dels Pastorets, però la veritat és que estem contents d'aquest "Nadal a Sant Narcís" . Ens agrada que agradi passar les festes plegats . Ens il.lusiona  fer coses en i pel barri perqué els veïns responen. Per tant, per part nostra continuarem organitzant actes (aquests i els que ens volgueu proposar!). Ens acompanyareu ?

Foto: Miquel Pagés

LA JUNTA DE L'ASSOCIACIÓ DESITJA A TOTHOM BON ANY 2009