Tres associacions de Veïns (Sant Narcís, Santa Eugènia i Devesa-Güell), la Plataforma Ciutadana TA-Girona i la CUP van iniciar ahir una campanya de recollida de firmes per reclamar a l'Ajuntament que convoqui una figura del reglament de participança que es coneix com a "audiència pública" que informi sobre el Tren d'Alta Velocitat (TAV). Tots lamenten que l'Ajuntament tingui una "actitud sotmesa a Adif" i consideren que hauria de ser l'Ajuntament qui hauria de defensar primer els interessos dels ciutadans.
Es tracta de les tres de les associacions veïnals més importants de la ciutat i les que precisament estan més afectades per les obres del TAV. Ahir, alguns dels representants de les associacions van exposar les raons de la campanya. El president de l'Associació de Veïns de Sant Narcís, Martí Carreras, va explicar que la campanya "és un pas que s'ha hagut de fer" perquè l'Ajuntament expliqui als ciutadans com es desenvolupen les obres del TAV. "És una mà estesa", va dir, tot recordant que "un ciutadà informat és un problema menys per a l'Ajuntament". Carrras va remarcar que la manca d'inofmració "no és un problema dels barris afectats sinó de tota la ciutat. A tota la ciutat li interessa saber que l'Ajuntament és qui hauria de liderar les demandes d'indemnitzacions i que ara cadascú ha d'anar a la seva".
Mentrestant, el representant de l'Associació de Veïns Güell- Devesa, Miquel Llop, va indicar que molts veïns de la zona (per on ?l'any vinent es farà el segon túnel del TAV) "tenen por i potser no en tindrien si l'Ajuntyament hagués informat adequadament".
Molèsties veïnals
Per part de la CUP, Josep Jovani va indicar que va decidir impulsar la campanya després de copçar el malestar de molts comerciants i veïns que es queixen de sorolls, pols, de pèrdua de clients i de dificultats en la mobilitat.
El procés per poder reclamar a l'Ajuntament la convocatòria s'inicia amb la recollida de signatures. Per poder-la demanar oficialment i seguint els passos del Reglament de Participança, s'ha d'aconseguir un 1% de firmes del total de persones majors de setze anys empadronades a la ciutat. Correspon, pràcticament a un miler de firmes. Els impulsors volen aconseguir-les en un mes perquè l'audicència pública se celebri passades les Fires i abans de l'inici del túnel que ha de passar per sota del Güell, la Devesa i Fontajau. També es vol acumular suport de moltes entitats gironines per fer més força en la petició.
Amb les firmes entregades, i amb la predisposició de l'Ajuntament, s'haurà de consensuar un "contracte" on s'indiqui com seria aquesta audiència pública. Es tracta d'un acte on l'equip de govern i tots els veïns que ho desitgin podran informar i demanar informació sobre les obres.
Font: Diari de Girona (01-10-2010)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada