ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

dimecres, 26 de maig del 2010

CARTA OBERTA D'UNS VEÏNS DE SANT NARCÍS

OPINIÓ

A qui correspongui prendre mesures respecte dels fets que aquí exposem:
 
En referència a les zones blaves del passeig Berenguer II, la utilització dels aparcaments al llarg de l'horari de pagament és d'una mitjana de 4 cotxes l'hora  per tant en queden 12 places buides cada hora. L'horari és de 6,5 hores, fan doncs un total de 78 places no utilitzades al llarg del dia.
Als cinc dies a 6,5 hores cal afegir-hi les 3,5 dels dissabtes i ja sumem 36 hores per setmana que fan unes 432 places buides. Per les quatre setmanes al mes, són 1728 places d'aparcament buides. Caram, quin favor!!!
 
Els treballadors que fan  torn de nits (22.00-06.00) quan tornen de la feina no troben aparcaments lliures i, si aparquen a les zones blaves, abans de les 9.30 han de moure el cotxe i buscar una solució. Penso que es deuen aixecar ben contents amb els comerciants que van aconseguir que ens fessin aquestes zones blaves.
 
Al sector sud del barri de Sant Narcís hi ha més de 48 activitats comercials entre oficines, tallers, bars, bancs,fruiteries, perruqueries, fleques, centres informàtics, centres d'ensenyament... i segons informacions la petició només la van signar vuit de tots ells. El que van "aconseguir" aquests pocs no ho han aconseguit aturar ni anul.lar les 2719 signatures dels que hi vivim. (aquesta informació ha estat publicada a ls diaris i a TVGi).
 
Al butlletí num. 19 del "Despertador de Sant Narcís" la signant de la "carta dels veïns" -19 de març de 2010- fa referència als petits comerços que dónen vida al barri i a moltes families. Senyora, penso que s'equivoca, pensi-ho comptant fins a tres -com vostè diu- perquè la nostra pregunta és sinó som els veïns i les nostres famílies els que els donem vida al comerç. També diu moltes coses que no han agradat als lectors...compti, compti fins a tres!!. Aprofitem per donar-li les gràcies per les "seves" zones blaves i per fer que les nostres butxaques "s'alliberin" del pes de tanta moneda!.
 
Pel que fa a altres necessitats i anomalies:
 
Els proposem obrir el carrer Rosselló per a canalitzar un tram del riu i fer-hi aparcaments. Ho considerem molt més prioritari i necessari que la obra que fan al carrer Costa Brava-Rosselló que hi porten treballant SIS mesos per fer el (poc) que s'hi veu fins a 4,5 i 6 treballadors segons els dies!!!
Aquesta obra no ha estat solicitada pels veïns, i en canvi no ens solucionen altres problemes que ja els hem fet arribar i que tornem a repetir en aquest escrit.
 
Cal rebaixar les voreres! n'hi ha unes 25 que no tenen accessibilitat per a persones grans, carros de la compra, cotxets de mainada, cadires de rodes...
 
A l'avinguda Sant Narcís, a l'encreuament del c/Castelló de la Plana i el c/ Bilbao caldria posar senyals de prohibit adelentar i posar línees continues i indicadors que evitessin als cotxes no respectar el pas de vianants de davant el bar santa Ana que posa en perill als veïns!!.
 
A  l'aparcament que hi ha a l'avinguda Sant Narcís amb el c/ Marti Sureda Deulovol, han emporlanat sense tenir en compte els embornals i l'aigua baixa pel mig de la vorera, s'hi estanca durant dies i molesta als vianants. En aquest aparcament hi patim greus problemes: els dies 6,9,10,13 i 14 d'abril van trencar els vidres de vuit cotxes. els trossos encara són per terra com els rocs que fan servir per trencar-los!!.
El 27 d'abril al passeig Berenguer II, davant de l'escola, un cotxe amb el vidre trencat. Al C/ Segovia -el mateix dia- dos cotxes amb els vidres trencats. El dia 9 de maig al mateix passeig dos cotxes més!.
 
S'ha demanat canviar la posició de diferents conteidors dels carrers d'aquest sector.
 
Les voreres són brutes, sobretot de caques dels gossos, i els dies que plou la bruticia augmenta.
 
L'ús indegut de les bicicletes  (pel centre del carrer, en direcció prohibida, pel mig de les voreres...) creen problemes amb els vianants, discusions i males maneres.
 
Alguns carrers tenen esborrancs de fa mesos i moltes voreres panots arrencats que posen en perill als ciutadans.
 
Al carrer Oviedo, al costat de les vies, han fet un vial -que ara està vallat- que ens ha suprimit desde fa mesos 26 places d'aparcament més.
Al carrer Davau, el 24 de setembre van posar senyals de prohibit aparcar per unes obres que van començar el 26 d'octubre. !6 places més suprimides més de 32 dies!. Al mateix carrer damunt les voreres s'hi van instal.lar uns dipòsits que dificultaven el pas de vianants.
 
...
 
El sector Sud del barri de Sant Narcís té unes necessitats que s'han de solucionar pel bé dels que hi vivim i dels que ens visiten.
Esperem que les autoritats donin solució al que aquí  exposem i que sigui aviat!
 
No només és el desig del qui signa sinó dels més de vint veïns que m'han ajudat a recollir aquestes informacions.
 
atentament:
 
Néstor Garcia i vint col.laboradors.
 
i amb tota la simpatia, recolzament i suport de l'AV del barri de Sant Narcís

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada