ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

dilluns, 6 de setembre del 2010

POSTALS URBANES. EL MOSQUIT TIGRE A GIRONA

L'Oriol Ponsatí ens envia la seva postal urbana publicada divendres a La Vanguardia, acompanyada d'aquesta magnífica foto de Paco Sierra. Gràcies Oriol i Paco.

La pregunta a la imatge de portada del blog: És una mosca, Sr. Pardo... és nostra i no té res a veure amb cap dels autors de l'article i la foto (A.V. de Sant Narcís)


MOSQUIT TIGRE (Foto: Paco Sierra)

Títol: A qui li piqui, que s’ho rasqui
Destacat: El mosquit tigre és a Girona des de principis d’agost però l’ajuntament continua negant-ne la presència

Aquesta bestioleta tan simpàtica que mostra la fotografia de Paco Sierra és un mosquit tigre (Aedes albopictus), fotografiat a Girona dissabte passat, dia 28. Aquest ja no és gaire perillós perquè li vam aplicar la pena capital just abans de fer-li la foto, però té tota una colla de germans i cosins pul·lulant per la ciutat. Tot i que diversos ciutadans porten setmanes denunciant la presència d’aquest insecte a Girona, la regidoria de Medi Ambient del nostre ajuntament manté que, enguany, el mosquit encara no ha arribat.

El mosquit tigre prové d’Àsia i va ser detectat per primera vegada a Catalunya l’any 2004. Es mostra especialment actiu durant el dia i pot criar de manera força ràpida en recipients amb petites quantitats d’aigua estancada, com ara plats sota testos, gerrets amb aigua, safareigs, etc. Per això, un cop detectada la seva presència en un municipi, és prioritari informar-ne la població per evitar que “ajudi” el mosquit a criar i propagar-se. El mosquit tigre mostra una activitat agressora força superior a molts altres mosquits i, tot i que el risc de transmissió de malalties sigui baix, no és nul: fa dos estius, a Ravenna (Itàlia), el mosquit va provocar un brot d’artritis epidèmica (chikungunya).

El mosquit de la fotografia que acompanya aquest article és un mosquit tigre de reglament. I, això no obstant, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Girona, Sr. Enric Pardo (ICV) continua negant que a la nostra ciutat hi hagi mosquits tigre, senzillament perquè a les trampes que ha posat l’ajuntament no se n’hi ha detectat cap. No només això, sinó que ha pres per idiotes els veïns del barri de Sant Narcís, que porten setmanes castigats per l’insecte, dient-los que confonen el mosquit tigre amb una mosca negra (simúlid), que vindria a ser com confondre la confitura i la velocitat. Aquesta és la típica manera d’actuar d’un govern despòtic: voler que la realitat s’adapti als seus paràmetres, en lloc d’adaptar els seus paràmetres a la realitat. El nostre regidor afirma que no activarà el protocol d’actuació contra el mosquit tigre mentre no pugui confirmar-ne la presència a Girona. Però per confirmar-ne la presència hem d’esperar que un mosquit tigre caigui a les trampes que ha posat el Sr. Pardo.

A principis d’agost, l’estudiant de batxillerat Jordi Batllori ja va provar la presència del mosquit tigre a la nostra ciutat. El regidor ha menyspreat la troballa del jove i continua esperant que els seus tècnics li notifiquin que algun mosquit ha caigut a la trampa municipal. Mentre ell s’espera, a nosaltres ens couen les picades del petit tigre. I, tant o més que les picades, ens cou la petulància dels polítics que es diuen d’esquerra i s’entesten a tractar-nos com a súbdits, i no com a ciutadans.


ORIOL PONSATÍ-MURLÀ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada