ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

dissabte, 6 d’agost del 2011

LES OBRES DEL TAV A LA NIT...



        L'Ajuntament evita aturar les obres del TAV a la nit 
               tot i les queixes dels veïns:
 Fàbregas (CiU) admet que «és dramàtic»
L'Ajuntament de Girona ha decidit no aturar les obres del Tren d'Alta Velocitat (TAV) a les nits encara que s'han rebut moltes queixes dels veïns pels sorolls. El tinent d'alcalde responsable del Projecte Ferroviari, Jordi Fàbregas (CiU), admet que "a l'estiu quan la gent dorm amb les finestres és dramàtic, però els treballs no es poden fer d'una altra manera". Adif està treballant en l'actualitat en la construcció dels anells interns a l'alçada de la futura estació i per fer-ho cal treure els enderrocs de formigó utilitzant contenidors i grues. Tant els xerrics de les grues com la descàrrega de les peces de ciment que van en contenidors metàl·lics provoquen moltes molèsties als residents en l'entorn del Parc Central.

El tinent d'alcalde, que també és resident a la zona de les obres, va explicar a la Comissió de seguiment d'ahir -5 d'agost-, que "ens hem trobat també amb una situació complicada en la qual es barregen diverses situacions: el canvi de govern, les vacances dels responsables d'Adif i un moment complicat de les obres". Fàbregas considera que és "una fase de les obres molt delicada, ja que el material només es pot fer sortir del forat de l'estació amb aquest sistema".
L'Ajuntament ha instat Adif a mantenir les màximes precaucions per evitar les molèsties i també reclama paciència als veïns ja que "només es tracta dels propers 15 dies". A més també confia que el clima ajudi, ja que al juliol el "mal temps va provocar que les queixes fossin molt menors".
L'Ajuntament de Girona i l'ens Administrador d'Infraestructures (Adif) estan mantenint un tens enfrontament per la reforma i millora del barri del Güell·Devesa que han estat afectats per les obres. El nou govern de CiU considera que Adif ha de fer una reforma completa dels carrers Francesc Rogès i del passatge de la Farinera Teixidor, cosa que inclouria també el trasllat dels serveis i el canvi de les canonades.
El tinent d'alcalde del Projecte Ferroviari, Jordi Fàbregas (CiU), va anunciar que "vam estar a un no-res d'aturar-los les obres perquè atenguessin les nostres peticions". Fàbregas reclama a Adif que facin "unes obres ben fetes a tots els carrers on han intervingut". El regidor nacionalista denuncia que "Adif només vol arranjar les voreres i asfaltar, però això no té cap sentit". El responsable de l'arribada del TAV a l'Ajuntament de Girona recorda que "si ara ens fan l'asfaltatge, es fan només els treballs de la superfície, potser d'aquí a un any haurem d'aixecar-ho tot per canviar les canonades i tornar a provocar molèsties als veïns". Per aquest motiu, Fàbregas vol arribar a un acord amb Adif i potser establir un calendari de treballs per arranjar els carrers del barri per on passa el túnel del TAV.
L'equip de govern admet que "per part de la direcció de les obres del TAV a Girona "hi ha bona predisposició, però la direcció de Barcelona no ens ha concretat encara res".

Font: Diari de Girona

Comentari de Martí Carreras a «Diari de Girona»

M'entristeix molt que la "nova actitud" de l'Ajuntament davant d'Adif sigui la de mantenir-los "la catifa vermella" perquè puguin fer i desfer sense cap mena de consideració cap als veïns. Fa molt temps que estem demanant a l'Ajuntament informació i lideratge per intentar que Adif respecti mínimament el descans i el dia a dia dels gironins però es veu que en els grans temes, els "grans partits" tenen les mateixes mancances. Els gironins fa tres anys que tenim molta paciència. La pregunta és si l'Estat tindrà la mateixa lleialtat cap a tots nosaltres quan sigui l'hora de fer el soterrament del tren convencional o si ens deixaran el Parc Central empantanegat deu o quinze anys més (aprofitant que estarem tant farts d'obres, pretenen estalviar-se les úniques que són realment necessàries!). De moment, els nostres representants municipals ens demanen paciència, però encara ningú parla de compensacions ni indemnitzacions...

Font: eldimoni.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada