ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

diumenge, 12 d’octubre de 2008

L'ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS INFORMA (TGV)SOBRE EL FRUSTRAT DEBAT A TVGirona

Crida l'atenció, per damunt de tot, la no participació en el debat de cap representant veinal..., cap de les "masses" organitzacions possibles, digueu-li Plataforma ciutadana, Federació d'A.A.V.V., o Asssociació de veïns del barri (quin sigui!!), vam ser-hi presents!!
Ràpidament ens vam posar en contacte amb la direcció del programa en qüestió i molt amablement ens van explicar que la Plataforma ciutadana hi estava convidada i que a darrera hora va excusar la seva assistència. Això  provoca una doble sensació de tristesa:
Per una banda els membres de la Plataforma han deixat perdre una valuosa oportunitat d'explicar als ciutadans de Girona la realitat de les obres que estem patint, i, no avisant, varen impossibilitar que altres associacions, a les que també ens preocupa el que passa, ho poguessim fer... Per altra banda l'Ajuntament sap, i promou, que les organitzacions veïnals no estiguem tant unides com desitjariem, i coneix totes les entitats que podríem haver-hi participat, si li interessès un debat de veritat.
El que s'espera d'un debat és que aclareixi dubtes, que es posin sobre la taula informacions, inquietuds, estudis, valoracions..., que es parli del que s'està fent, escoltant altres propostes i punts de vista, oferint als ciutadans la màxima informació, credibilitat i rigorositat per poder prendre consciència de la magnitut real de les obres. En una taula on el tècnic no és el que realitza l'obra i per tant no pot aportar més credibilitat que la suposada "primera divisió" de les empreses, que tot seguit admet que han après d'errors anteriors, l'Ajuntament apela a la rigurositat de les empreses obbiant que tenen uns compromisos econòmics i de calendari per complir i que primaran per damunt de l"autoritat" gironina, i la Cambra de Comerç i les associacions comercials avalen les actuacions com mals menors... queda  poc marge per la rigorositat!!.
 
La regidora de mobilitat es va oblidar de recordar que després de les obres del TGV, vindran les del tren de rodalies i després encara les del desmantellament del pas elevat, fins a un total de deu o dotze anys -si no hi ha períodes d'aturades d'obres per manca de pressupost!-. Per tant, no és només paciència el que hem de prendre, sinó nous costums. En tot plegat, l'actitud de "fets consumats" de l'Ajuntament no hi ajuda massa.
També va parlar dels aparcaments i va tenir la barra de posar com a solució una zona on ja s'hi està aparcant i on s'han aturat les obres d'acondicionament fa setmanes, i una altra zona on primer cal enderrocar uns edificis en desús, i que, per tant, no serà en cap cas una solució immediata, sient, en canvi, urgent com fa temps reclamem, i, com sí sembla serán inmediates, les opcions de pagament.
Tampoc va semblar preocupar a cap del presents que hi hagi part dels ciutadans de Girona, i, sobretot dels pobles propers, que no coneguin la magnitud de les obres i els canvis de circulació que provoquen i provocaran, ni que tampoc es comentés en cap moment on s'han de dirigir tots aquests camions de gran tonatge que han de treure els 900.000 m3 de terres ni per quines carreteres passaran... En canvi si es va valorar com a positiu "l'esforç" informatiu que està fent l'Ajuntament, oblidant els compromisos presos en aquest sentit.
De la resta del programa, no gaire res a dir. Poca cosa de nou va aportar.

Marti Carreras.
President de l'AV de Sant Narcís

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada