ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

diumenge, 25 de gener del 2009

EL TEATRE DE SANT NARCÍS A LA PREMSA LOCAL





 


El Pla Zapatero accelera la creació a Sant
Narcís del segon teatre municipal: el Centre Cívic rebrà més d'un milió d'€ per millorar la sala polivalent.

           

DIARI DE GIRONA > 

Les  inversions dels Fons estatal del Govern central han accelerat el projecte per convertir la sala polivalent del Centre cívic de Sant Narcís en el segon teatre de propietat municipal. El nou projecte preveu la millora de tota la caixa amb la construcció de camerinos, la pinta i la contrapinta i també tota l'adequació acústica. L'únic dubte que deixa obert l'Ajuntament és la instal·lació d'una grada retràctil uns 140 seients, que s'inclourà com una de les millores que poden oferir les empreses concursants. El Centre cívic de Sant Narcís rebrà més d'un milió d'€.

L'Ajuntament va anunciar ahir -22 gen.- que principalment l'obra anirà adreçada a climatitzar el Centre cívic perquè no hi hagi temperatures gaire baixes a l'hivern ni es passi calor a l'estiu. Aquest projecte inclou mesures més eficients com la separació dels espais a climatitzar. L'objectiu és estendre el sistema de climatització a tot el centre.

Tot i això, el projecte més vist per als usuaris del Centre cívic serà la modernització i equipament del teatre amb la milora de les característiques acústiques de la sala, amb la col·locació de grades retràctils i amb la total remodelació de la caixa escènica.

Precisament per solucionar els dos problemes -la climatització i l'adequació del teatre- s'aprofitaran al màxim les dimensions de la caixa, que té 15 m d'alçada. En aquest espai es farà l'arranjament necessari per convertir la sala polivalent amb un petit teatre amb totes les necessitats per als actors i també per als espectadors. Així s'adequarà tot el soterrani per fer camerinos, lavabos, dutxes i adequar un espai de magatzem

. A més es faran rampes per pujar material a l'escenari. A més, s'ubicarà la pinta i la contrapinta. En la part superior s'instal·larà la màquinària per la climatització que ara era a l'exterior i provoca molt de soroll. [J.B.M. · Diari de Girona]

Girona invertirà

 un milió dels fons estatals per renovar el teatre de Sant Narcís

EL PUNT> El Pla de mandat fixava la renovació del teatre del Centre cívic del barri de Sant Narcís de Girona per l'any 2010 o 2011, però l'arribada dels fons estatals permetrà que aquesta important millora s'executi aquest any. S'hi invertirà un milió d'€, que també permetran renovar la instal·lació de climatització de tot el centre.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va destacar la voluntat que la renovació de tota la sala polivalent i l'espai teatral «el converteixin en el segon teatre municipal i es doti de bones condicions». En aquesta línia, Pagans va recordar que el Centre cívic de Sant Narcís és el primer que va tenir la ciutat, i el segon tinent d'alcalde, Joan Olòriz, en va destacar el gran dinamisme i la gran utilització que té el recinte entre els veïns.

Per aquest motiu, es preveu que les grades siguin retràctils per mantenir l'actual espai diàfan i lliure per permetre que la sala continuï funcionant com a sala polivalent per a altres activitats que s'hi desenvolupen. La previsió és que la nova grada retràctil tingui 146 butaques i que en casos necessaris es pugui ampliar l'auditori amb algunes cadires. Les obres milloraran el conjunt de serveis, des de nous magatzems, vestuaris, dutxes, així com la nova cabina, telons, millores acústiques a tota la sala, mecanismes d'il·luminació, entre molts d'altres aspectes.

Pagans i Olòriz també van voler posar en relleu la inversió en la renovació total i la sectorització dels diversos espais. L'actual sistema ha quedat obsolet i l'alcaldessa va destacar que aquesta millora «suposa guanyar en confort del dia a dia», a banda de la millora de l'eficiència energètica que suposarà. [Dani Vilà · El Punt]

Font del text: eldimoni.com
Foto: Roger Colom
   

1 comentari:

  1. Tantes il.lusions , tantes promeses, tants projectes han esdevingut fum en un no-res. Ni tant sols ser un dels barris més maltractats per les obres de l'AVE ens dóna dret a esperar un millor repartiment de projectes urbanístics . Ni tant sols ser un dels barris amb menys equipaments municipals ens permet creure que els fons especials d'inversions só això: ESPECIALS . De totes les demandes que el sector hem estat fent durant anys , s'han acabat definint aquelles que un subtil equilibri de forces han permés a tots sortir-ne amb més o menys dignitat.
    De les 41 carpetes que té el llistat d'obres que es feran a Girona amb el "Fons d'inversió local" (altrament malanomenat Pla Zapatero), al barri de Sant Narcís ens han tocat tres projectes que es veu que la nostra condició de ciutadans de segona no permet fer entrar en els pressupostos ordinaris del consistori. A saber:
    -reforma i ampliació de les voreres del carrer Pere Compte.
    -substitució de les finestres del CEIP Cassià Costal.
    -Reforma del centre cívic de Sant Narcís.
    Per la part que em toca , em referiré a aquesta tercera "carpeta" , la num.41 (curiosament la darrera) del llistat que m'ha arribat i que podeu trobar al web de l'ajuntament.gi .
    Una carpeta amb 4 subcarpetes, 34 subsubcarpetes i 8 subsubsubcarpetes...fins a un total de 920 pàgines!

    920 pàgines que dificilment cap dels veïns que hem estat treballant tant de temps per aconseguir algun dels projectes que el barri es mereix ens llegirem per intentar aportar cap proposta quan se'ns demani la opinió... senzillament perquè sabem que no ens la demanaran , perquè algú ja ha decidit què és el que més ens convé!.

    No entenc perquè el nom de la carpeta num. 41 és "Projecte de reforma del centre cívic de Sant Narcís" si el pressupost de 630.000 i escaig € aniran, en gran part,a arranjar el teatre del centre cívic (també hi entra la millora de climatització del centre), ni entenc a què treu cap tanta referència a la inclusió de la reforma del teatre en el Pla de Mandat si es veia venir que ni es compliria ni seria motiu de coherència política.

    El que sí sé segur és que aquest projecte , tal i com està escrit , no respon -altre cop- a les demandes desl veïns.
    Nosaltres volem una millora del centre cívic en general - no ens cansarem de dir que és l'únic equipament municipal en tot el barri- , volem que sigui un espai acollidor i que permeti realitzar i desenvolupar les moltes acivitats que molts veïns fem en associacions, col.lectius o individualment. Volem que sigui un espai que esdevingui punt de reunió i d'expressió cultural... potser no és el que es porta ni està de moda, però el que necessitem són espais polivalents, ja tenim grans projectes de teatre, però caldrà que els molts que s'omplen d'estimar la cultura hi posin quelcom més que fons i espais d'altres.
    Aquest projecte no ens ha estat consensuat ni tant sols consultat i respon -altre cop- a la necessitat de cobrir les mancances de la ciutat de Girona.
    Tenir un "segon teatre de la ciutat" pot voler dir que en èpoques concretes : Temporada Alta, Nadal , final de curs... o sempre que una gran companyia de teatre aterri a Girona i necessiti un espai per assajar, els horaris d'ús per part dels veïns , hauran d'adaptar-se a les necessitats d'un espai municipalitzat!!.
    I recordo que per a moltes associacions , entitats , col.lectius , grups , cursos , tallers...aquest espai polivalent és l'únic equipament que ens permet la realització , o no , de les nostres activitats.

    Em sembla que el nostre barri - i en aquests propers anys més que mai - ja col.laborem prou en el projecte de ciutat , ara ens cal sentir-nos que en formem part!!

    atentament

    Marti Carreras , veí de Sant Narcís

    ResponElimina