ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

dissabte, 22 de novembre del 2008

L'ASSOCIACIÓ DE VEÏNS INFORMA



REUNIÓ DE LES ASSOCIACIONS DE VEÏNS AMB L'AJUNTAMENT PELS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS DEL 2009

El que més m'ha sorprès de la reunió que varem fer fa uns dies una bona part de les A.A.V.V. amb l'alcaldessa i les regidores d'hisenda i mobilitat de l'ajuntament de Girona , ha estat no parlar de Ciutat.

Hem estat convocats per parlar dels pressupostos municipals, ja aprovats, per a l'any vinent. L'alcaldessa ha fet una extensa exposició dels temps de crisi en que estem vivint i del fet que la nostra ciutat no n'és aliena.

Ha estat una "master-class" sobre  "plans d'inversió", "paquets de mesures", "plans d'estalvi", "manteniment de les línees prioritàries", "apartats prioritaris"... Hem sentit quines formes de recaptació té un ajuntament, tipus d'impostos i la diferència amb les taxes, de com la crisi afecta a uns i altres i com l'ajuntament ha determinat fer-hi front. Ens ha alegrat saber que els impostos es congelaran (no així les taxes, que pujaran, poc, però pujaran!!) I estem contents de saber d'un pla d'austeritat en la organització de l'ajuntament, el manteniment de la inversió pública, de les polítiques socials i d'educació...

Si fos de la oposició els estaria agraït de tanta claredat i transparència, però només sóc membre d'una Associació de Veïns...

Vam gaudir d'una extensa i detallada llista d'actuacions, sobretot urbanístiques, que es faran en carrers i places de la ciutat: asfaltatge de carrers, pla d'enllumenat, escoles bressol, jocs infantils... Les grans obres que es començaran: el nou edifici de l'Audiència, el Trueta, l'illa de Sta. Caterina... (cap referència, però, a les obres de l'AVE, que no per no ser municipals desapareixen de les nostres vides!!, de veritat que els pressupostos municipals de l’any que ve no preveuen haver de fer front a cap incidència important provocada per aquestes obres ? ) . 

Però, com sempre quan de l'ajuntament de Girona es tracta, la molta informació ens porta a no entendre-hi res!!

A nosaltres ens hagués agradat sentir a quin projecte de ciutat responen  aquestes i no altres actuacions . Perquè s'han prioritzat unes actuacions per davant d'altres. Però no pateixi, no entrarem en comparacions entre el centre (sempre de cara a la galeria i a fer-ho maco -pel que ve de fora-) i els barris "perifèrics" (la gran majoria, i molts dels presents avui!, i encara amb massa mancances!).

Ens ha sorprès tanta informació que no podem gestionar (entre d'altres coses, perquè no són competència nostra),  -de temes de mobilitat i urbanisme, i, en canvi, la que més ens afecta, la del dia a dia de les nostres A.A.V.V. -dinamització i participació social- no n’hem sentit ni una paraula, tot i que, sincerament, ens pensàvem  que era el motiu de la reunió.

 S'han retallat els ja minsos pressupostos que gestionen les regidories de joventut, de cultura, de lleure (vostès ho han dit: en el tercer paquet de mesures, les susceptibles de retallar -serveis culturals i de lleure i despeses de publicacions i informació, a part de les protocolàries i de difusió-...). No s'equivoqui senyora Pagans!, les A.A.V.V. fem moltes més coses que les festes majors dels nostres barris. Cal que l'administració tingui en compte que, potser, cal més personal o més espais en un sector determinat, o més pressupost en la promoció d'un projecte o un barri ..

Cal un model de ciutat realment més participatiu i democràtic. Les A.A.V.V. tenen un paper molt important de pont ciutadà-administració, i, som un referent de cohesió social. És clar que, vist el cas que ens va fer en el tercer punt de la nostra intervenció, no creiem que sigui el que més els preocupa... La crisi afectarà  molts projectes, però ens haurà d'explicar molt bé com pot ser que el pavelló de la Devesa, amb tot un procés participatiu contrari i  sense la part subvencionada per la Generalitat, podrà tirar endavant, i com, altres propostes (aquestes llargament demanades): equipaments culturals, esportius i socials hauran d'esperar "temps millors".

I , tot i així, ningú no ha qüestionat els 200.000 euros que ens gastarem amb el Tour!!!!

Martí Carreras

President de l'A.V. de Sant Narcís

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada