ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

diumenge, 28 de desembre del 2008

L'ASSOCIACIÓ DE VEÏNS INFORMA




LA FEDERACIÓ D'A.A.V.V., LA PLATAFORMA , L'AJUNTAMENT...i nosaltres !! 
 
Acabem de sortir d'una nova reunió amb els regidors de mobilitat i urbanisme, la Federació i la Plataforma.
Una reunió per informar dels "pocs canvis " que hi ha en el dia a dia de les obres de l'AVE. (Pocs? que ho preguntin a qualsevol dels quasi trenta mil veïns i ciutadans comdemnats a patir les incomoditats de les obres!).
 
De fet, dues úniques notificacions:
- El canvi d'ubicació de l'estació d'autobusos. A partir del mes de març serà a la Plaça d'Espanya (davant de la futura antiga estació de tren!), amb la conseqüent modificació de l'accés desde la carretera Barcelona i el pas de vianants.
- El desplaçament -a partir de gener- d'uns quants metres de la tanca metàl.lica que parteix tot el Parc Central. Fent desaparèixer els parterres  i fent la zona més oberta i amb visibilitat, acondicionament llargament demanat pels veïns de la zona. 
 
Tant l'una com l'altra, comportaran unes "petites" molèsties als veïns i ciutadans de la futura "Nothing Hill" de Girona... molèsties que estan segurs ens empassarem perquè sí!
A partir d'ara , quan volguem "baixar" a Girona, ho podrem fer "passejant" per la plaça (?) d'Europa, o resseguint l'horitzó de tanques metàl.liques al llarg del anteriorment conegut per Parc Central, fins a la carretera de Santa  Eugènia .
 
També hem sabut avui, que el trànsit important de camions ... Sí!, -aquells famosos tres camions per minut que van precipitar el tancament parcial del carrer Oviedo desde fa ja quatre mesos- no començarà fins el 2010!!!.  Mentrestant passaran les formigoneres que han "d'alimentar" les pantalles.-s'han de fer unes 1200 pantalles i calen unes 8 formigoneres per a cada una... passaran quasi deu mil formigoneres durant el proper any!!!!!- i el buidatge del Parc central començarà aleshores!... Es comencen a acomplir els malsons dels "exagerats" que pronosticàvem molts anys de desgavell i "potes enlaire".
En el cas del barri de Fontajau (per exemple) si les obres fan perdre un camp de beisbol i un mini de fútbol, es fàcil  pensar que aquestes "pèrdues" s'han de compensar en algun altre lloc... com es compensa l'esforç que estem fent els veïns dels barris de Sant Narcís i Santa Eugènia amb el nostre dia a dia (?). Com pensen  col.laborar l'Ajuntament i Adiff en compensar la pèrdua de quelcom tant important i alhora intangible com és la cohesió social, la participació en la qüotidianeitat gironina ...
 
Sorprèn la "sorpresa" dels que diuen que ens hem acostumat a no utilitzar tant el cotxe o a no fer desplaçaments "de pas" pel centre de la ciutat, com si fos una conseqüència positiva de les obres... aquestes obres, ara per ara, no tenen conseqüències positives!!!  segurament un cop acabades, el resultat serà molt positiu per a tots... però ara per ara, NO TENEN RES DE POSITIU!!! Que ho preguntin als veïns, botigers, transportistes, treballadors (fusters, lampistes, paletes, pintors... que s'han de moure pel  sector!!). 
 
Però la notícia més sorprenent ha arribat sense fer soroll, com la més normal de les normalitats... S'està preparant un programa a la televisió local, sembla ser que mensual, per informar als ciutadans del seguiment i l'estat de les obres... i el farà ADIFF!!!
La nostra A.V. ha fet de la informació la més important de les nostres reivindicacions. Creiem que només a uns ciutadans informats -ben informats!!-, se'ns pot demanar un esforç de paciència, de confiança i de corresponsabilitat... per això hem insistit en fer acomplir el compromís que en el seu dia va prendre l'Ajuntament de fer arribar tota la informació possible, per fer del Centre Cívic un punt informatiu més a l'abast dels veïns, més proper i més accessible (sembla que en breu ens la faran arribar -quatre mesos i tres reunions més tard!-... Per això vam proposar de fer aquest programa a la telvisió, pensant que era una oportunitat de l'Ajuntament d'apropar-se als ciutadans, de fer-nos saber que ens solventaran tots els problemes, que faran els possibles i els impossibles per aclarir els dubtes... i, un altre cop, cedint al més fort (o defugint responsabilitats), deixaran que sigui la pròpia empresa que fa i desfà, la que decidixi què hem de saber i què no cal explicar-nos!!...
Això sí!, aquest cop s'han apuntat la connivència de quasi tots els presents!!
 
Per cert, dels aparcaments, no n'han badat ni boca. I  ens permetran que, per una vegada, si ells no en volen parlar (perquè o no han fet els deures o no ho consideren important!), no siguem sempre els mateixos els que els busquem les pessigolles (i puguin  continuar pensant -equivocadament- que el nostre únic objectiu sigui tocar-los allò que no sona...).
 
És tanta la diferència entre el que considerem informació necessària i el que pensem que és informació bàsica, que comencem a tèmer que la única manera de superar les obres sigui resistir!!. 
 
Marti Carreras
President de l'Associació de Veïns de Sant Narcís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada