ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

dimarts, 24 de febrer del 2009

APARCAMENTS A SANT NARCÍS...

APARCAMENTS A SANT NARCÍS: CONTINUEN SENSE FER ELS DEURES, ESPERANT... EL DESASTRE?

Quan estan a punt d'obrir al públic un nou aparcament (de pagament , evidentment!) a la carretera Barcelona,  cantonada Passeig d'Olot, a Sant Narcís ens continuem preguntant què se n'ha fet de totes les places d'aparcament que han desaparegut amb les obres de l'AVE.

De les quatre-centes places perdudes, a dia d'avui i passats set mesos "d'adaptació", només se n'han recuperat 55.

Els veïns també sabem fer "estadístiques " i sabem com fer que ens donin la raó: un sol solar (que ja era utilitzat com a aparcament) adaptat, 80 places recuperades (a les que restem les que ja fèiem servir:80- 25 = 55). Amb la tristesa que en el moment que es posi en funcionament Hisenda, aquestes places seran utilitzades pels usuaris... i, per tant, la pèrdua serà encara més important!.

Al barri, les estadístiques poden dir el que vulguin, costa aparcar. I si no costa més ha estat perquè el costum a acabat per normalitzar l'ús d'alguns carrers i voreres per "deixar una estona " el cotxe.

Les diferents regidories podrien comparar les seves estadístiques i estudis... Per a uns , no cal fer un esforç per buscar alternatives a  la manca d'aparcament, perquè suposadament no hi ha tal manca, i pels altres la grua municipal ha augmentat, i molt, la seva recaptació (perdó:tasca) amb els cotxes mal aparcats. I en moments puntuals: entrades i sortides escolars i d'activitats esportives el malestar és irritant. 

Suposo que aquesta desídia respon a la intenció d'acabar estenent les zones blaves i verdes al nostre barri ...(que tard o d'hora, acabarà suportant els cotxes dels usuaris dels trens)... Els veïns de Sant Narcís, però, ens merixem una actitud més responsable per part del nostre consistori .

Encara perderem més espais , encara ens haurem "d'adaptar més" ... encara han de fer pous d'atac , sortides d'emergència , punts d'injecció ... ocuparan moltes més places d'aparcament ... i el nostre ajuntament  no ho haurà previst i no haurà fet els deures !!! El cas de l'aparcament d'Emili Grahit demostra que no totes les solucions passen pel cobrament indiscriminat als ciutadans... calen noves propostes i més seriositat ,  potser aparcaments dissuassoris als afores i ampliar l'oferta de transport públic, potser buscar i adaptar provisionalment més espais no utilitzats del barri, potser ser més curosos amb vehicles abandonats que ocupen espai, potser ...

Però ara estàn avisats...continuaran mirant a una altra banda??

Marti Carreras, veí de Sant Narcís.

dilluns, 23 de febrer del 2009

LES "NO" MARQUESINES A LES PARADES DEL BUS URBÀ A SANT NARCÍS







Una veïna del barri de Sant Narcís, ens ha fet saber que en el programa de TV Girona "Fil directe", amb l’Alcaldessa, aquesta afirmava que totes les parades d’autobusos de la línia 5 (Sant Narcís), tenien marquesina. 

Per altra banda, alguns veïns de la Rambla de Catalunya i de l'Avinguda, usuaris habituals d'aquesta línia 5, també ens han fet saber el seu malestar per la manca de les anomenades marquesines en diversos carrers, on agafen el bus. 

Per aquests motius, l’A.V. de Sant Narcís ha fet un seguiment fotogràfic de les parades d’aquesta línia i la sorpresa ha estat constatar que només 2 de les 22 parades compten  amb l’esmentada marquesina.

 Evidentment, entenem que potser estan previstes en alguna partida del pressupost i es posaran mes endavant i que hi ha punts amb voreres tan estretes que impossibiliten la situació d’aquest element del mobiliari urbà. Creiem, però, que els ciutadans del barri de Sant Narcís tenen tant dret com la resta de Gironins a disposar-ne a tots els punts on sigui possible instal·lar-les.

Per aquestes raons publiquem dues fotografies d'entre totes les que hem fet de les parades d’autobús del barri. Tenim a disposició de qui vulgui veure-les la resta de fotografies.

Esperem que els serveis tècnics de l’ajuntament, a qui les hem fet arribar, analitzin cada punt en particular i ens informin sobre si hi ha dates previstes per a la instal·lació d’aquestes marquesina estàndard i sobre les alternatives a situar-les en els carrers més estrets. 

La relació de parades que hem fotografiat es: 

- Av. Sant Narcís 1 / Av. Catalunya  2 / Av. Sant Narcís 4 / Av. Sant Narcís 35 / Av. Sant Narcís 28 / Av. Catalunya 2 / Plaça Assumpció 18 / C. Mare de Deu de la Salut 3 / Av. Sant Narcís 78 / Av. Sant Narcís 110 Av. Sant Narcís 146 / C. Cartagena 1 / Frontissa del Guell 165 / Frontissa del Guell 226 / Ctra. Santa Coloma 51 / Ctra. Santa Coloma 50 / Ctra. Santa Coloma 71 / Ctra. Santa Coloma 70 / C. Empuries 16 / C. Empuries 30 / C. Tarragona 35 / C. Mare de Deu del Mont 19 

Jordi Mateu - Vocal D’urbanisme de l’A.V. Sant Narcís

Fotografies: Jordi Mateu (Parades: esquerra, davant locals parròquia Pl. Assumpció i dreta Avda. Sant Narcís)

dijous, 19 de febrer del 2009

"ELS VEÏNS COL.LABOREM AMB LA FESTA"

Com tots sabeu l'any passat es va crear al barri dues associacions de  comerciants. I ara , quan s'acosta la Festa Major i cal començar a preparar  els actes i el programa alguns comerciants han deixat de posar la propaganda  al programa de la Festa Major i col·laboren fent una única pàgina unitària  per cada associació.
Com podeu comprendre, els ingressos que ens representa  la publicitat al programa ha disminuït considerablement... per aixó, ara més  que mai, necessitem de la vostra col·laboració, dels veïns i altres  col·laboradors (associacions, entitats, etc...) per fer una festa tant  lluïda com ho ha estat cada any.
 
QUINA COL·LABORACIÓ US DEMANEM?
 
 Es tracta de fer petites aportacions econòmiques al programa de la Festa. Cada pàgina pàgina la dividirem en vint cel.les que, per 20 € cadascuna,  podeu omplir amb una fotografia personal, (o no), i un petit missatge (el  que volgueu).
 
Als interessats ( que esperem que sigueu molts) :
 -) Ho heu de confirmar a en Jordi Garcia (elsomnidemozart@gmail.com  /  619.908.636) o a en Martí Carreras (marticarreras@eldimoni.com  / > 627.541.856).
 -) Cada dissabte ( fins el 15 de març -màxim-) serem al Centre Cívic, de  16.00 a 19.00, amb una càmera de fotos (per si de cas)

 Recordeu: a cada pàgina sortirem vint de nosaltres amb vint fotos i vint  missatges... evidentment poden ser fotos familiars, de grups..., i per només  20€, veureu quin rebombori!!!!! 

(Aquest missatge s'ha penjat també al grup "fans de l'associació de veïns"  del "facebook", per Marti Carreras i Jordi Garcia.

diumenge, 8 de febrer del 2009

LA PLAÇA DE L'ASSUMPCIÓ











Apart de que li cal un repàs de tipus general -basses quan plou, treure i substituir algun arbre mort, substitució de les palmeres, les que queden, per arbres més adients, repàs i replantar, o substituir, les plantes de tot el voltant (darrera la barana), etc... aquest és el lamentable estat en que es troba el centre de la plaça, on hi ha la "bassa": boixos del voltant trencats i alguns "desapareguts", aigua que no es renova, brolladors d'aigua que no funcionen mai, pòsits de tota mena (papers, plàstics, sabates, ferralla, etc...), alguns nenúfars que lluiten per sobreviure, l'enrajolat que la envolta trencat,...

L'estiu passat vàren aparèixer, i hi van ser durants uns dies, una parella d'ànecs, que finalment van marxar i no sel's va veure més, suposo que perquè varen trobar un habitat millor.
En la actualitat hi ha uns quants peixos de colors que sobreviuen miraculosament.

diumenge, 1 de febrer del 2009

L'ASSOCIACIÓ DE VEÏNS INFORMA: GRÀCIES!!


 
Acabem de rebre la informació tan reclamada a l'Ajuntament, referent a tot allò que impliquen les obres del TGV i del seu pas pel nostre barri i proximitats.

Tal i com haviem pactat amb la regidoria de mobilitat, ens han fet arribar uns plànols i un dossier plastificats per a poder ser consultats pels veïns.
Tot aquest material, juntament amb un recull d'articles de premsa i més material recompilat per l'Associació de Veïns, estarà -en breu- a disposició de tots els veïns que desitgin consultar-lo, en uns espais cedits pel Centre Cívic de Sant Narcís, i que us anunciarem desseguida que ho tinguem a punt.

Martí Carreras
President de l'A.V.