ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

dissabte, 20 de març del 2010

ENS DEMANARAN MAI PERDÓ??


Ens hauran de demanar perdó més tard  o mes d'hora  quan, desgraciadament,  algun dels molts cotxes que ja fa quasi dos anys que es veuen obligats a desviar-se de l'últim tram del carrer Oviedo per culpa de les obres de l'AVE - i que ara passen per davant de l'escola Cassià Costal-  tingui un ensurt amb alguna mainada o pares que volen atravessar el carrer.
Inicialment ens van prometre agents cívics per controlar el trànsit i van pintar els "camins segurs".  D'agents  en queda només un, bé! és un voluntari! no és ni policia ni agent i l'autoritat se l'ha guanyada amb temps i efectivitat... i per la feina que fa, ja podria haver demostrat als responsables com n'ès de necessària la seva presència i com ho és la d'un company a l'entrada d'infantil. (tot i que diuen que per llei n'hi haura d'haver a l'entrada de totes les escoles!!)
Els "camins segurs", segur que devia ser molt bona idea... i barata! uns peus pintats... uns cartells, i espavileu-vos! només s'han repintat un cop, i per disseny!! es veu que l'ús i el merder de les obres -que fa que en algunes zones no sigui visible- no en fa necessari cap  manteniment! Ni les demandes d'ampliació per nous recorreguts molt utilitzats cal que siguin escoltades.
Ens hauran de demanar perdó quan la situació d'inseguretat que es viu al barri es torni insostenible!
Un sol policia de barri per a 14000 ciutadans no és admisible. Encara que ens diguin que en tenim un altre de compartit amb santa Eugènia!
Per molt que les seves estadístiques no ho demostrin no passa cap setmana sense que no tinguem noticies de cotxes amb vidres trencats,  d'estrebades i atracaments als veïns, comerços i domicilis del barri.
I si no hi ha més denuncies, potser s'hauran de plantejar què estan fent malament en comptes de renyar-nos perquè no perdem un temps valuós desplaçant-nos a la central per sumar les hores perdudes a l'emprenyada i els maldecaps. (calla!! no deu ser que en el fons ja els van bé aquestes estadístiques?)
Per no augmentar la plantilla dels  Municipals es van inventar els agents socials, supeditats a convenis i -actualment- a la falta de pressupost! i no en funció de la necessitat o de les "sensacions" dels ciutadans.
On són ara uns i altres?
Ens hauran de demanar perdó quan finalment algun responsable polític es passegi pels nostres carrers per adonar-se que amb la imposició de les zones blaves s'han continuat carregant el teixit comercial (ja va començar quan amb la frontissa ens va deixar sense entrades directes -ni panells informatius, ni díptics (recordes?)- al sector comercial, o amb permetre l'ampliació de grans superfícies i la implantació de noves en la futura estació de l'AVE ) i veïnal de Sant Narcís. Van mentir en el numero de places que van  pintar i també amb els aparcaments gratuïts que han fet. (És curiòs com han augmentat el numero de places pintades per fer rentable la presència d'un vigilant d'una empresa privada, i que els aparcaments només s'han "pogut" fer en espais propers a oficines i grans magatzems!!)
Han callat davant la oposició dels veïns esperant que el temps ens cansi. 2719 signatures = silenci ??
Quan les oficines dels  serveis estatals funcionin amb normalitat, el problema de mobilitat del nostre barri es multiplicarà. Segurament, aleshores augmentaran el nombre de places de pagament,  però no s'ha fet cap esforç per fer desaparèixer els cotxes en venda, els de tallers mecànics  particulars en espai públic, els abandonats ... possiblement  per la dificultat d'acabar cobrant "el servei".
Ens hauran de demanar perdó quan finalment les obres de l'AVE s'acabin ( i vinguin  les del tren convenional , i després les del desmantellament del vial).  Per haver-nos trinxat el barri sense haver aconseguit cap indemnització per a cap dels comerços que hauran  tancat  (no exclusivament per les obres, però evidentment hi han ajudat i molt!) ni pels que hem  tingut una davallada del  negoci, ni pels veïns que hem patit talls de carrers, sorolls, pas de camions i pols,  ni pels que han tingut desperfectes a casa...
Cap indemnització per al barri, cap nou equipament, cap millora que ens faci pensar que ha valgut la pena... i saben ( i sabem) que hi tenim tots dret!!
I ens hauran de demanar perdó per ni tant sols informar-nos-en !!!
Ens hauran de demanar perdó si mai -i destijo de tot cor que no- hi ha el més petit senyal d'alarma que ens faci deixar els nostres pisos per marxar en una diàspora "concertada". Confio en els tècnics que fan l'obra, però el risc és massa elevat...
Al carrer Oviedo hi ha un tram on no s'ha fet pilotatge, vull pensar que certament no hi calen, però una sospita especulativa i una evidència d'imatge per a la nova entrada de la ciutat em neguiteja.
No és cap secret que les obres els posen nerviosos, es pensaven que les podrien controlar i són les obres les que imposen el seu ritme al diari de tota la ciutat, es pensaven col.locar als amics, i les obres es portaven els propis!!
Ens van prometre que ens informarien: reunions de seguiment, xerrades periòdiques, punt d'informació, programa a la televisió, debat... i estan jugant a la desinformació, a la informació massiva (molta informació tècnica deficilment contrastable, no és ni la necessària ni la demanada)  i a la informació selectiva (de qui és la responsabilitat de fer arribar als ciutadans tot el que es diu en les moltes "microreunions" amb "grups reduïts d'afectats").
Ens hauran de demanar perdó per haver deixat de fer la seva feina de defensar els nostres drets com a ciutadans!! Tenim dret a que l'administració més  propera ens defensi i es posicioni al nostre costat contra els abusos de les grans empreses... i no només no ho han fet sinó que han promogut -han corromput- que ni les entitats ciutadanes siguem capaces d'unir-nos per omplir plegades la seva absència!! Han anorreat, han comprat, han silenciat, han acaparat, ham "ocupat" qualsevol vestigi d'oposició i d'opinió crítica.
Ens hauran de demanar perdó !!
No n'hi ha prou amb que no hi tornin , no n'hi ha prou amb "castigar-los" a les properes eleccions!! Ens hauran de demanar perdó perquè no és que no en sàpiguen més, és que han estat massa espavilats!!!


Marti Carreras, veí de Sant Narcís

1 comentari:

  1. Aquest tio està tan obsessionat, que quan se li demana un perfil, parlar d'ell mateix, acaba parlant del govern de la ciutat. Això que ha escrit és pura ira i no va enlloc. Si no estigués escrivint, estaria fotent cops de puny. És d'una indecència terrible.

    ResponElimina