ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

dimecres, 26 d’octubre del 2011

SEGON FÒRUM CIUTADÀ DEL PROJECTE FERROVIARI.



Tot i els senyals inequívocs de temporal a l'entradda de l'auditori, sembla que la calma ha tornat a les "aigües" dels fòrums.
Les entitats hem tingut massa temps per forjar fonaments a proba d'escomeses i sacsejades. El nou ajuntament al.lega deslleialtats prèvies.
Ens hi juguem massa per no haver après dels errors comesos... i ahir era el dia. El dia de mostrar-nos les cartes i de recuperar el temps perdut. El dia de posar-nos a proba les complicitats, lleialtats i interessos teixits durant tants anys i silencis.
Personalment, estic satisfet del segon fòrum:
Tot i insistir en què cal molta més difusió de tots els mecanismes de participació i informació. Tot i mostrar els meus dubtes pel coratge del nou govern... No em queda sinó reconèixer que, per primer cop, ens varem sentir escoltats respectuosament i contestats correctament.
Al senyor alcalde l'hi reconec també, la habilitat de saber interpretar perfectament el moment capdal que li toca liderar, (pot esdevenir l'alcalde de la transformació de la Girona del segle XXI o, senzillament,  l'alcalde de les obres del TAV) i de  saber que som, precisament tots els que li demanem les respostes que no té, els que el farem recordat d'una manera o altre.
La nostra proposta de posar un  tercer rail per aprofitar el túnel del TAV per al pas del tren convencional,  no és sinó la recuperació de la que ja va presentar en el seu moment el senyor Batlle.
Treballada i preparada tenint en compte  els canvis que s'han succeït mentre durin les obres, és una proposta valenta que en Jordi M. va saber exposar amb claretat, rigor  i sentit pràctic.
La fem perquè sabem el que estant patint els veïns més afectats, el que patim els que, tot i no viure-hi a sobre, també ens molesten les afectacions que comporten les obres, i el que patiu i el que podríeu arribar a patir -tot i no ser-ne, sovint, massa conscients-  la resta dels gironins. Aquesta proposta comporta no haver de patir les obres i molesties d'un segon túnel (fetes en superfície i amb pantalles)
I també la posem damunt la taula perquè estem cansats que s'enterrin milions d'euros en projectes innecessaris mentre ens retallen drets i serveis del tot imprescindibles. I aquesta proposta comporta deixar de malgastar en dos conceptes: en el segon túnel que convindrem innecessari i en els equipaments concebuts per a ser provisionals (perquè esdevindran definitius).
Si bé el fòrum va començar repetint dinàmiques criticades a l'anterior govern (odio els powerpoints que volen detallar el dia a dia de les obres. En comptes de posar-nos a proba la paciència dels assistents , enviint-los als centres cívics i promoguin la corresponsabilitat a informar-se dels veïns), la voluntat expressada ( i posada en pràctica) de voler escoltar i contestar a tothom qui ho desitgés ( fins a prop d'una quinzena, en dues rondes! ) ens va deixar a molts la sensació que la unitat per "fer creure" a  ADIF és ara més possible que abans d'entrar.
les meves primeres impressions tot just acabat el fòrum... (perfil facebook)
"ESTÀ BÉ EL QUE BÉ ACABA... realment es nota un canvi. M'agrada que les propostes s'estudiin i que quasi totes les preguntes es responguin.
S'ha demant informació, unitat i lleialtat... al febrer AUDIÈNCIA per saber si anem en la bona direcció"
"Quan un alcalde està disposat a estudiar una proposta feta amb seriositat i rigor, anem per bon camí..."

Marti Carreras.

Fòrum en directe: gentilesa de ICV-EUiA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada