ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

divendres, 27 de març del 2009

LA JUNTA DE L'ASSOCIACIÓ INFORMA - TGV


La junta de l'A.V. de Sant Narcís, en reunió ordinària dimecres 18 de març, volem fer públiques les inquietuds que, en referència a les obres de l'AVE i les seves afectacions, ens han fet arribar els nostres veïns, o hem pogut detectar nosaltres mateixos, fins al moment:

1) Seguretat dels edificis : És la nostra preocupació més gran. Ens preocupa sobretot pels antecedents que ha tingut ADIF en obres similars a la que ara ens afecta. L’Ajuntament de Girona s’ha compromès a vigilar, amb tècnics propis, les dades dels possibles moviments dels edificis que recullen els aparells de mesura ja instal·lats, però al ser un tema de màxima prioritat, creiem i exigirem que el seguiment de l’execució de l’obra respecte aquest tema sigui exhaustiu, rigorós i constant. Sobretot ara que es començaran a fer les consolidacions estructurals prèvies al pas de la tuneladora.

2) Molèsties de l’obra : Es evident que qualsevol obra d’aquesta envergadura, provoca molèsties als veïns, però també cal vetllar per que les molèsties als veïns siguin el més petites possibles. En qualsevol projecte d’aquest tipus, tant el pla de seguretat i salut com el pla de medi ambient, determinen quins son els paràmetres que l’obra ha d’acomplir i que cal respectar. Volem que es facin acomplir els mínim necessaris que marquen les lleis vigents, sobretot pel que fa referència al trànsit de maquinaria, la producció de pols de l’obra, la neteja de vials de terres i fangs, i l’elevat nivell sonor de l’obra ja que son les que més repercuteixen en els veïns.

3) Mobilitat dels veïns :  Es evident que Girona ha quedat afectada per l'obra del TGV, en especial el Barri de Sant Narcís, creiem que la dificultat de moviment dels veïns, s’ha de compensar amb alternatives com promoure i potenciar el transport públic o implantar infrastructures alternatives com la del bicing (ja promès per la regidoria de mobilitat per a finals de l'any passat).

4) Informació : Aquesta és la demanda més repetida i exigida per la nostra AV. L'ajuntament es va comprometre a fer arribar informació als veïns, a utilitzar les tanques de les obres com a pannells informatius, a fer un programa periòdic a TVGi  per que els ciutadans tinguéssim informació acurada i poguéssim expressar els nostres dubtes o queixes, a fer reunions de seguiment de les obres amb els afectats, .... malgrat s’han fet passes en aquest sentit, sembla que aquests compromisos no són prioritaris pel consistori.

5) Aparcaments : Amb aquesta obra s’han perdut un gran nombre de places d’aparcament al barri. Aplaudim la millora que l’Ajuntament ha fet en l’actual aparcament gratuït situat davant la futura seu d’hisenda, però hem d’indicar que aquest espai ja feia d’aparcament i que les places que s’han guanyat amb la nova ordenació no cobreixen ni una quarta part de les que s’han perdut. Ens preocupa el fet que comencem a sentim a parlar de possibles “zones blaves” al barri o que es facin nous accessos o s’habilitin nous espais pels aparcaments de pagament i que els veïns continuem sense saber on aparcar.

6) Més problemes per al petit comerç del barri : El comerç del nostre barri no passa per el seu millor moment. Als problemes d’aparcament, de segregació de la resta de ciutat i de dura competència amb les grans superfícies, hem d’afegir-hi les noticies que ens arriben sobre la possible creació d’un gran complex comercial en l’edifici de la futura estació, entenem que no afavorirà gens al comerç del barri i potser seria bo que l’administració expliques que pensa fer-hi.

7) La tuneladora arriba : En l’inici de les obres, se’ns va explicar que en el moment de passar la tuneladora, hi haurien canvis i talls circulatoris. Si tot va com a d’anar, al juny arriba “la bèstia”, o sigui que potser ja toca informar als veïns en que consisteixen aquests canvis i com i quan es faran.

Finalment, l’A.V. de Sant Narcís ens posem a la vostra disposició per tot allò en que us poguem ajudar, i posem a la vostra disposició una adreça de correu - avsantnarcis@eldimoni.com - perquè si voleu ens feu arribar les vostres demandes, reclamacions, queixes o inquietuds que tingueu al respecte el TGV, per estudiar-les i fer-les arribar a qui correspongui.

La Junta de l'Associació de Veïns del Barri de Sant Narcís.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada