ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

dimecres, 21 d’octubre del 2009

PASSANT DE PUNTETES PER LES OBRES DEL T.A.V.


- Ja han passat 13 dels 34 mesos que estan previstos, segons ADIF, de les obres de la futura estació del TAV a Girona. Durant aquests mesos, tot una sèrie de persones, hem intentat estar al dia amb la informació sobre aquestes obres. Hi han hagut tota una sèrie de reunions amb representats d’ADIF, de l’Ajuntament de Girona, de la Plataforma , i de tot un seguit d’associacions de veïns, de comerciants, etc. Jo personalment vaig començar a anar-hi com a president d’una comunitat de veïns i darrerament com a integrant de l’Associació de Veïns de Sant Narcís i de la comissió de seguiment de les obres del TAV, constituïda en la primera reunió informativa sobre les obres, al Centre Cívic Sant Narcís fa ja 13 mesos.
- En el transcurs d’aquestes reunions i fins al darrer 28 de setembre, s’han anat posant sobre la taula, sobretot, tota una sèrie d’afectacions degudes a les obres, ja siguin de canvis de circulació, supressió de places d’aparcament, tala d’arbres, eliminació per complert del Parc central, així com de tota una sèrie de queixes veïnals degudes a la pols, sorolls, revisions d’edificis, possibles esquerdes, aparells de mesura i d’altres coses que ara no recordo però que, ben segur, són igual o més importants que aquestes. Sens dubte tot això ha estat, és i serà motiu de lluita constant entre veïns, Ajuntament de Girona i ADIF, doncs cadascú defensa els seus interessos.
- Dit això torno unes línies enrere i em centraré en el “fins al darrer dia 28 de setembre “ doncs aquest dia va haver-hi la darrera reunió de la comissió de seguiment de les obres (veïns) conjuntament amb representants de l’Ajuntament de Girona i ADIF. Es va parlar entre d’altres coses del tall de una hora diària (de 15 a 16h) del pas per la única vorera que queda al final del carrer Gironella i enllaça amb Passeig d’Olot, per motius de seguretat de les persones mentre posen l’armadura d’acer de les pantalles que estan més a prop dels edificis. També es va parlar de que degut a això i a que no és convenient que les pantalles restin obertes durant la nit, els treballs per omplir de formigó potser s’allargaran algun dia fins a la nit (23h). Però el que realment em va sobtar va ésser que de cop i volta es va posar sobre la taula tota una sèrie de detalls que fins ara jo personalment no havia contemplat i que donen un gir de 180 graus a la meva visió de les obres i tot el que representen. Es va parlar per primera vegada de canvis d’ubicació dels serveis (llum, aigua, telèfon, TV per cable, etc) que impliquem voreres obertes durant dies i dies i també es va parlar de la ubicació de les entrades i sortides amb vehicles a l’interior dels pàrkings de la nova estació (una prop de La Boireta), de la possible substitució (s’està estudiant) de la rotonda per una cruïlla amb semàfors,etc. A partir d’aquí van començar a sortir, per part de les persones assistents, tota una sèrie de qüestions més que raonables sobre les obres i el que comportaran en el futur, aquestes i algunes més que m’han revingut dies més tard us les poso a continuació.

.- Quina quantitat i quina ubicació tindran els accessos a la nova estació?.
.- Qui i com s’urbanitzarà la zona d’obres un cop acabades?.
.- Estan inclosos en el projecte aquests treballs d’urbanització?.
.- Es convertirà el tram C/Oviedo i C/JMª Gironella en l’entrada principal de la nova estació? I si és així , com afectarà al CEIP Cassià Costal?.
.- Es convertirà tot el pàrking extern a l’estació en zona blava?.
.- Quan desaparegui el viaducte, qui serà el propietari dels terrenys?.
.- A què es destinats aquests terrenys?.
.- Es vol convertir el barri de Sant Narcís en un barri d’alt standing?.


Acabo aquí, però ben segur que a partir d’ara les preguntes aniran en augment. Només desitjo que si algú té respostes convincents a tot això m’ho faci saber. Segur que hi haurà opinions i respostes per tots el gustos, només em queda demanar, una vegada més que, si us plau, abans de fer rés que afecti als ciutadans, ens en feu partícips i escolteu les nostres propostes, de la mateixa manera que ens en feu a l’hora d’escollir noms per a la tuneladora, bicicletes, etc.


Xavier Reyner
Veí de Sant Narcís 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada