ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

diumenge, 22 de novembre del 2009

NOTA DE PREMSA DE L'A.V. DEL BARRI DE SANT NARCÍS



NOTA DE PREMSA 
 A.V. DEL BARRI DE SANT NARCÍS*


El dimecres 1 de juliol, es va fer oficial un tema del que l’Associació de Veïns ja n’havíem sentit veus, l’ajuntament de Girona, atenent la demanda de les associacions de comerciants, volia implantar zones blaves en el barri de Sant Narcís.
En una tensa reunió al centre cívic, en que l’ajuntament va convocar per la part dels comerciants a “tots” els comerços però per part dels veins “només” a la junta de l’AV St. Narcís, l’Isabel Salamanya va exposar la proposta d’implantar unes 80 places de zones blaves i/o d’un nombre indeterminat de places de zones verdes en el barri.
Evidentment, la proposta va estar criticada per l’associació de veïns, ja que, tot i que entenem que el comerç de barri està partint un greu problema de manca de mobilitat de cotxes per la falta d’aparcament, amb les ultimes actuacions urbanistiques i sobretot amb les obres de l’AVE, s’han destruït molts aparcaments “gratuïts” en el barri i les rodalies que no s’han recuperat.
Després d’exposar opinions per part de les dues bandes, comerciants i veïns, la regidora de mobilitat va acabar concretant que, en no haver-hi una sol·lució de consens, la decisió final sobre el tema la pendria l’Ajuntament i va donar la reunió per acabada.
Com creiem que les coses es solucionen parlant, l’AV de St Narcís vàrem convocar una reunió amb les dues associacions de comerciants del barri per intentar arribar a un acord sobre el tema. En aquesta reunió, es va concretar fer una “taula de treball” amb dues persones per associació per intentar arribar a una proposta única.
Després de diferents reunions de la taula de treball, finalment vàrem trobar una solució de consens, l’AV donaria suport a la demanda dels comercials si es “compensava” als veïns amb una nova zona provisional d’apacaments gratuïts situada a l’actual plaça Comtessa Emersenda.
La proposta conjunta es va presentar a l’ajuntament, i el passat dimecres dia 18 de novembre ens vàrem sentar, ajuntament, comerciants i veïns, per comentar la proposta.
La reunió va resultar una gran decepció, ja que l’ajuntament va deixar clar no volia assumir, ni tampoc reclamar a ADIF, la quantia econòmica que representa la reforma de la plaça Comtessa Emersenda.
Davant l’actitud passiva dels representants dels comerciants, i en comprovar que els veïns ens quedàvem sols defensant la proposta conjunta, vàrem entendre que estàvem com en la primera reunió del juliol, és a dir, “la desició final sobre el tema la prendria l’Ajuntament”, per aquest motiu vam donar la nostra participació en la reunió per acabada i com a associació, ens sentim desvinculats de qualsevol decisió que es pugui prendre sobre el tema.


Atentament


Xevi Reiner i Jordi Mateu
Vocals de l’Associació de Veïns del barri de Sant Narcís


* Aquesta nota ha estat enviada als diaris El Punt i Diari de Girona

1 comentari: