ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

dijous, 17 de juny de 2010

PREOCUPACIÓ DELS VEÏNS DE SANT NARCÍS PER LA SEGURETAT DE LES OBRESMembres de l'Ajuntament i Adif es van reunir amb prop de 150 residents al barri en una reunió informativa

Prop de 150 veïns del barri de Sant Narcís de Girona es van reunir ahir a la nit en una reunió informativa davant de l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, el tercer tinent d'alcalde, Joan Pluma i tres tècnics d'Adif. El debat es va centrar bàsicament en qüestions de caire tècnic, sobretot pel que fa referència a la seguretat dels edificis per on transcorre la tuneladora Gerunda. Molts dels presents a l'acte van mostrar la seva preocupació davant del suposat perill que al seu entendre pot representar la perforació del túnel, mentre que el president de l'Associació de Veïns de Sant Narcís, Martí Carreras, va assegurar que se senten 'sols' per la manca de suport que reben de l'Ajuntament.
Els treballs de prospecció del túnel del TAV a Girona ja està finalitzat en una tercera part i arribarà a l'estació a finals d'estiu. Així ho van assegurar els dos tècnics d'Adif davant dels 150 veïns reunits al Centre Cívic de Sant Narcís que van fer poc cas a l'estat dels treballs. Aquests es van mostrar molt preocupats per les garanties que pot oferir la perforació del túnel i van interpel·lar en repetides ocasions als tècnics sobre un possible col·lapse dels edificis i habitatges que es troben en el traçat de la tuneladora Gerunda.  Aquests van intentar calmar als presents sense èxit, assegurant que no hi havia cap mena de perill i que, en el suposat cas que algun edifici presenti cap mena de dany estructural o de fissures es presenti una queixa a Adif.

Aquestes declaracions van fer reaccionar al president de l'Associació de Veïns de Sant Narcís, Martí Carreras, que es va queixar a l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, de la manca de recolzament rebut per part del consistori. 'Vostè ens representa a nosaltres i per tant no hauria de deixar que anéssim sols a reclamar davant d'Adif els problemes que podem tenir. L'Ajuntament ens hauria de fer costat i ser ell mateix el que presenti les nostres reclamacions davant de l'empresa', va dir Carreras que immediatament va arrencar els aplaudiments dels presents a la sala.

A mesura que la reunió avançava el to anava en augment i les reaccions dels presents es tornaven més irades. Alguns es van mostrar molt queixosos per les molèsties que provocaven els treballs ja sigui per la pols generada, el fang o bé el soroll a altes hores de la matinada. Davant aquestes queixes Pagans va assegurar que l'equip de govern 'està molt damunt de les obres' per tal de vetllar que hi hagin 'les mínimes molèsties', va dir.

Els dubtes relacionats amb l'ordenament de l'espai una vegada alliberat el viaducte, com serà l'estació definitiva, com quedarà el parc central o quins accessos hi hauran no van tenir resposta ni per part d'Adif ni del consistori.

Font: Ara Girona, 17/06/2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada