ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

divendres, 10 de desembre del 2010

ADÉU PEIC!!!

L'AV del barri de Sant Narcís hem deixat de participar a les reunions del PEiC (Pla d'educació i Convivència).
Tot i tenir clar que ha estat, i continua sent,  un bon espai de treball, aquest curs hem deixat de participar a les reunions de les comissions cansats de la poca sensibilitat que té l'ajuntament amb i en el nostre barri.
Després de set anys de col.laboració, estem decebuts de la poca presència del Pla als nostres carrers. 
Tenim clar que el PEiC és una oportunitat de posar en comú totes les actuacions de les entitats i administracions que hi participem, unir esforços i projectes, i que en alguns aspectes així ha estat. Però trobem a faltar que l'ajuntament i la Generalitat s'acabin de creure la importància del PEiC recolçant i promoguent una política transversal de totes les regidories i conselleries  implicades. 
Totes les propostes que es fan des del territori i que no són "estrictament" competència de les regidories de Serveis Socials i Educació han estat arraconades sistemàticament: 
Podria haver estat  una bona oportunitat d'obrir  els patis escolars al barri, d'utilitzar les biblioteques escolars per a ús públic, de canviar les dinàmiques i usos d'algunes places, d'augmentar el numero de pistes esportives, de promoure espais de trobada i de cultura per a joves i grans, de promoure entitats i empreses que treballin en i pel barri amb gent del barri, de  promoure i recolçar propostes, projectes i actes de les entitats del territori per no fer-los depenents de l'administració... 
Però el tripartit del consistori no entén  alló que tant diu promoure: participar i consensuar.
I en comptes de gaudir de millores, el barri ha estat sistemàticament i repetidament agredit per actuacions d'altres regidories del mateix consistori que han dificultat la feina del PEiC : 
Vam perdre la darrera pista esportiva de les cinc que teniem al sector  i quan n'hem recuperat la única, ni el lloc ni l'ús ha estat decidit en l'espai de treball conjunt que ens hem donat,  ni en cap de les comissions que ho podrien fer: joves, espais públics...
Les afectacions que les obres del TAV han ocasionat als veïns, comerços i carrers del nostre barri no han pogut ni ser treballats, ni discutits en cap de les comissions, tot i que certament han afectat a la cohesió social del barri, del sector i de la ciutat.
Les queixes de seguretat i de mobilitat que hem repetit des del nostre barri  no han pogut ser treballades pel Pla perquè les regidories responsables no han permès mai el treball en xarxa de temes clarament lligats i entrellaçats. En canvi, ens han imposat les zones blaves repartides pel barri sense escoltar les necessitats del territori. 
Som conscients que les nostres espectatives eren moltes i importants.
La feina de les entitats,  dels tècnics i regidors implicats ha estat sovint molt feixuga i plena d'entrebancs, però alguns dels projectes que hem desenvolupat  han valgut la pena...
L'AV hem pogut tirar endavant  projectes propis i de compartits amb altres entitats i l'administració amb l'aportació econòmica que aquests  Plans comunitaris  aporten al territori, però pensem que en alguns casos s'ha promogut més l'"externalització" de serveis (segurament per un practicisme i immediatesa de resultats) que la dinamització dels nostres propis recursos. 
A la nostra associació ens costa cada cop més explicar quines millores concretes ha comportat tanta feina i reunions al nostre barri... sense pistes, sense equipaments culturals, esportius ni socials, sense projectes dinamitzadors que ens vinculin a la resta de la ciutat, sense possibilitats de participar en les decisions que afecten a la mobilitat al barri ( girocleta, linees de bus, zona 30...). 
La poca sensibilitat de part de l'Ajuntament i la nul.la transversalitat de les regidories ens han fet aborrir esperant alguna actuació que ens valgués la pena... i ja no ens queden ganes de continuar mirant cap a una altra banda...  
No "deixem  el PEiC" , perquè no deixem de creure que és un bon espai de treball, deixem de participar-hi mentre TOT l'ajuntament no faci l'esforç de creure-s'ho també.
Hi ha molta feina per fer i moltes ganes de fer-la. Però  creiem que DE QUI és el mèrit no hauria de ser més important que la feina feta i PER A QUI  la fem!.


 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada