ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

dimecres, 29 de desembre del 2010

VISCA !!! JA TENIM AUDIÈNCIA PÚBLICA!!!!

Girona convocarà una audiència pública sobre les obres del TAV atenent la petició de diverses entitats ciutadanes i la CUP, que la setmana passada van entrar 1.072 signatures al registre reclamant que es convoqui aquesta figura. L'alcaldessa Anna Pagans ha avançat que aquest dijous la junta de govern debatrà la data de l'audiència -les entitats proposen el 20 de gener- i que el procés es farà seguint el que recull el reglament de participança. Pagans ha rebutjat les crítiques de les associacions, que asseguren que l'ajuntament 'tapa les vergonyes d'Adif' i ha remarcat que, d'ençà que van començar les obres del TAV a Girona, en tot moment s'ha estat 'clar i transparent' amb els veïns afectats. 










Les entitats ciutadanes i la CUP, que reclamaven una audiència pública sobre el TAV a Girona, tindran resposta de l'Ajuntament. Després que la setmana passada entressin més de 1.000 firmes al registre, el consistori ha anunciat que convocarà aquesta figura de participació ciutadana, que es recull al reglament municipal de participança.



La normativa marca que, per convocar l'audiència, és necessari el suport d'un 1% de la població que tingui més de 16 anys. Una barrera que tant les entitats com la CUP, amb les 1.072 signatures presentades, van declarar haver superat.



L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha anunciat que el procés es farà seguint en tot moment el reglament, impulsat per Francesc Ferrer. 'Hi ha uns requisits que s'han d'acomplir; ara comprovarem les signatures i seguirem el procés', ha anunciat Pagans. I ha afegit: 'No hi ha d'haver cap inconvenient per fer l'audiència pública'.



De fet, aquesta setmana ja hi ha hagut reunions internes a l'ajuntament entre els responsables de Participació, Urbanisme i Medi Ambient per debatre l'afer. De moment, però, encara no hi ha ni data ni lloc per a l'audiència. Les entitats proposaven fer-la el 20 de gener a les vuit del vespre a l'Auditori de Girona.



'És possible que sigui aquest dia, però encara estem treballant amb el calendari; de moment, tant pel que fa a la meva agenda com a la de la resta de regidors que hi participaran, no hi ha problema', ha indicat l'alcaldessa. Demà, la convocatòria de l'audiència pública sobre el TAV es posarà damunt la taula durant la junta de govern local, que serà l'encarregada de fixar el dia i el lloc.



Tot i acceptar convocar-la, Anna Pagans ha rebutjat frontalment les crítiques que li han llançat els impulsors de l'audiència pública. Les entitats i la CUP han sostingut que l'ajuntament els amagava informació i que, fins i tot, arribava a 'tapar les vergonyes' d'Adif.



'Hem estat molt propers al veïns afectats, i sempre hem intentat atendre les sol·licituds d'informació que s'han fet', ha declarat Anna Pagans. L'alcaldessa també ha advertit, però, que la informació que es proporcionarà 'no serà més de la que ja s'ha donat fins ara, perquè en tot moment hi ha hagut una constant relació interna entre ajuntament, Adif, empreses i veïns'.



La tuneladora, al Parc Central 



D'ençà que el passat setembre la tuneladora 'Gerunda' va acabar de perforar el primer dels túnels urbans, l'enorme cuc de ferro es troba aturat a la zona del Parc Central, on s'ubicarà la futura estació de l'alta velocitat a Girona. No es preveu que es torni a engegar fins a la propera primavera (cap a principis d'abril), moment en què començarà a perforar el segon túnel, d'1,7 quilòmetres de llargada, i que enllaçarà el Parc Central amb el sector de Fontajau.



De moment, els treballs se centren en el buidatge de les terres de la futura estació, i també en les obres dels pous de compensació i les sortides d'emergència. Es preveu que, un cop es torni a engegar, la 'Gerunda' completi el segon dels túnels urbans en mig any. La previsió és que tota l'obra de l'alta velocitat a Girona s'enllesteixi l'any 2012.

Font: aragirona.cat 12/01/2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada