ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

dilluns, 28 de desembre del 2009

ELS PASTORETS S'HAN FET GRANS !!!!



Com tots sabeu, aquest any no podem gaudir dels tradicionals Pastorets de Sant Narcís perquè ens estan remodelant el teatre del Centre cívic.
Inicialment, ens van proposar de fer-los en un altre escenari però a tots ens va semblar que no seria el mateix (i tampoc tenim cap altre espai al barri que pugui acollir tanta gent a dalt i a baix de l'escenari ... i ja és trist!!), com tampoc va tenir èxit la proposta d'uns Pastorets a l'exili (semblant o copiant l'estratègia del conegut Sergi Lòpez!!).
I quant ja ens vèiem amb els "Pastorets a l'atur" (de fet , em penso que ja corre un esbòs del programa d'enguany amb tots els pastors, àngels i dimonis asseguts a l'entrada del teatre, esperant que surtin els paletes...) i un títol irònic: " Pastorets de Sant Narcís 2009, els Pastorets que podrem veure el 2010!", va tornar a sortir l'esperit inconformista i rebel dels de Sant Narcís ( no sé ben bé d'on, ni qui, ens ha penjat aquesta "llufa"... ben ufana per altra banda!!), i van proposar de fer una "Lectura teatralitzada de poemes i contes de Nadal".
Avui l'han fet per segona vegada, i els he anat a veure.
Després de tant queixar-nos per la retallada de l'Estatut, -i un cop ens el tornin desde Madrid-  prometo que si la retallada s'ha fet amb la sensibilitat i cura com s'ha fet l'adaptació de l'espectacle d'aquest any a les circumstàncies adverses, no aniré a les manifestacions que ja s'han organitzat a la plaça del nostre ajuntament... (psè!...no sé que ho fa, que em penso que ens veurem a la plaça del Vi!!)
M'agrada veure els joves del meu barri amb tanta professionalitat, tant per fer uns Pastorets amb el teatre ple, com per fer una lectura de textos davant de les prop de vint persones que hem omplert el bar del centre cívic... m'agrada veure del que són capaços els que s'estimen el teatre de veritat , que tot i la incertesa de tanta remodelació d'una sala polivalent tant necessària en un teatre que ara volen Municipal creuen que la cultura que fem ALS i PELS barris tindrà el reconeixement (i per tant la presència i ús de l'espai) que tant es mereix !!... m'agrada que els agradi tant agradar...

Us recomano que, si sou de fora del barri, no us deixeu acoquinar per tantes obres a la ciutat (les de l'AVE ens són unes veritables fronteres) -que us convertiran el voler anar al teatre en tota una aventura- , ni per les zones blaves que us esperen escampades per tot el barri, ni pel que heu sentit de suposats "conflictes"  ... i, si sou del barri, no patiu per si és brut, fosc o ple de fulles que fan perillòs el trajecte... però no us podeu tornar a perdre aquestes lectures teatralitzades !!!
M'hagués agradat arrodonir aquest article, amb algun fragment dels molts que s'han llegit al llarg de l'hora que ha durat l'espectacle, però com que us perdrieu les cares, expressions i sentiments d'alguns joves i veïns que potser us creueu pel carrer, no us voldria estalviar  la il.lusió que m'ha fet descobrir-los en tant impagable actuació!
Quan comença l'espectacle, el director ens presenta alguns dels "culpables" que fan que tot plegat sigui possible (a tots ells, i als actors, moltíssimes gràcies i reconeixement etern!!) ... tant de bo no tinguem mai de presentar als "culpables" de deixar perdre tanta efervescència cultural en tant reduït espai del tant menystingut barri de Sant Narcís. (perquè ni el menyspreu etern faria  prou justícia !!)

Per cert!  propera i darrera actuació: diumenge 3 de gener, a les 11.00, al Centre cívic!!

Martí Carreras. Veí i fan


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada