ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

dijous, 31 de desembre del 2009

ZONES BLAVES?... ZONES VERDES?...


L'ajuntament ens proposa ara canviar les zones blaves -ja pintades!!-  per zones verdes. Alguns regidors proposen , a més , que les zones verdes siguin gratuïtes pels veïns mentre durin les obres... a primer cop d'ull sembla un bon canvi...
Zones verdes amb gratuïtat pels veïns implica fer un cens dels cotxes del barri matriculats a la ciutat, per tant TOTS els veïns tindran distintiu (de moment sense pagar), però les places són limitades: 108. I, com es menja? senzill, les zones verdes tenen sentit SI ES PINTA TOT EL BARRI !! . Pretenen que tinguem tot el barri pintat, esperant que algú decideixi quan s'acaben les obres. QUINES obres? les de l'AVE? les del tren convencional?...que recuperem TOTES les places d'aparcament perdudes? ja no estem parlant d'aquestes places?. Ens podem refiar d'aquest algú que ho ha de decidir?
Un cop tinguem les zones verdes en funcionament: quan de temps podrà i voldrà mantenir la "particularitat" del nostre barri enfront les queixes que segur -i evidentment- sorgiran d'altres barris també castigats amb places blaves i/o verdes?. Queixes permeses i atiades per l'ajuntament (evitar-les era - i continua sent- tant senzill com CONVOCAR LA TAULA DE MOBILITAT!!)


Però, sabem què implica les zones verdes?. Sabem que el distintiu ens ofereix (gratuïtat de moment) uns preus menors als veïns DEL BARRI, és a dir, que quan anem a un altre barri pagarem una taxa MÉS ALTA que la que es paga en una zona blava, i que les multes i les anul.lacions també són més altes?. Sabem que la idea de les zones blaves i les verdes és desincentivar l'us del cotxe particular per anar al centre de les ciutats?.
I QUÈ EN FEM DEL COTXE PARTICULAR SI ARA TAMBÉ ENS CASTIGUEN EL DEIXAR-LO A CASA??? Perquè la regidora de mobilitat té tant d'interés en les zones blaves i la resta del consistori en les verdes??? Perquè cap d'ells es posiciona en recuperar els aparcaments lliures i gratuïts que s'han perdut al barri?
En el fons, tant les blaves com les verdes el que fan (a part d'un afany recaptatori sense vergonya ni mesura) és POTENCIAR els aparcaments privats i els de pagament que han construït empreses PRIVADES i que ara han de rendibilitzar!!. Perquè, sinó, han fet l'estació de l'AVE al bell mig de Girona??? Per potenciar el transport públic i la mobilitat sostenible?????   hahahahaha!!
Segurament, si s'han proposat convertir Girona en una gran zona blava (o verda..."com a Barcelona", ens vol convèncer la regidora com si l'oferta de transport públic es pogués comparar) ho faran igualment, però NO AMB LA NOSTRA IGNORÀNCIA I CONNIVÈNCIA.
La regidora diu que es reunirà amb els veïns per posar sobre la taula aquesta proposta quan nosaltres volguem (però només aquesta, dels aparcaments lliures i gratuïts no en vol ni sentir parlar, val més tenir emprenyats uns molts veïns que la "tot poderosa" maquinària d'ADIF - no fos cas que no ens patrocinés Temporada Alta ni Músiques del Món!!) ... de fet, ella ja té el que volia...tant li fa si valorem o no la seva proposta...em pregunto què deu ser que val tant la pena que ni els seus socis de govern, a qui a menystingut i enganyat, una vegada més, no la fan fora !!
L'any que ve ho sabrem!!


Martí Carreras. Veí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada