ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

diumenge, 27 de desembre del 2009

LES OBRES DEL TAV COMPLEIXEN 15 MESOS




            Hem complert 15 mesos d’obres del TAV a Girona i sobretot al barri de Sant Narcís, i dic sobretot al barri de Sant Narcís perquè tot i que són unes obres que afecten a tot Girona, no tots els barris poden “fardar” d’haver sofert els 15 mesos al complert.
            Però deixant de banda aquest fet, el que realment m’ha impulsat a fer aquest escrit continua essent la baixa quantitat i, sobretot, qualitat de la informació que ens arriba. Ja fa molts dies, setmanes, i fins i tot mesos que no arriba cap informació nova sobre les afectacions degut a les obres i/o previsions de talls circulatoris, etc. De fet això no es totalment cert ja que el passat divendres 27 de novembre s’avisava a corre-cuita del tall al trànsit des de Emili Grahit al Passeig d’Olot per “les restes” de l’antiga plaça d’Europa durant tot el dissabte 29 per poder fer un canvi circulatori. Aquest fet ja es va plantejar en una reunió al centre cívic de Sant Narcís, uns dies abans que passes, però la regidora de mobilitat, present a la reunió va negar aquesta possibilitat.
             Ara, però, veient que la informació de dins cap a fóra, no surt o bé s’atura a mig camí, i, per tant, no ens arriba als ciutadans, el que faré serà tirar d’imaginació i explicar-vos alguns dels següents esdeveniments que estem a punt de trobar-nos, segons el meu parer. Tenint en compte el succeït, m’aventuraré a explicar-vos que, si per canviar la circulació dels vehicles en un tram de 75 metres ha calgut tallar la circulació durant 24 hores, per motius de seguretat, en aquest mateix indret hi hauran de fer en els propers mesos el que vindrà a ser els sostre de la propera estació. Serà llavors que per poder fer aquest sostre s’haurà de fer un altre tall de circulació. En aquest cas no en faran prou amb 24 hores, doncs han de fer primer l’excavació (mínim 1 dia), després preparar l’entrellat del sostre, ja sigui amb bóvedes prefabricades ó amb “mallazo” de ferro (mínim 2 dies més ), i, encara, omplir de formigó (amb una mica de sort 1 dia) per finalment deixar que tot això qualli bé ( 2 dies més), en total 6 dies i com que el diumenge està fet per descansar, ja tenim la setmana complerta.
            Entretant es fan els preparatius de tot això, tindrem la nostra estimada eruga (tuneladora) “Gerunda” treballant per sota terra, i és clar, per seguretat evidentment no seré jo qui circuli per sobre d’aquest bitxo, ni tampoc crec que ens ho deixin fer. El que ens faltarà esbrinar és el tipus de talls que faran als carrers per on passa l’eruga, és a dir, per exemple: tenen pensat tallar la circulació de vehicles per sobre de l’eruga, mentre aquesta passa pel carrer Oviedo?, quedarà aquest tallat completament o parcial a la circulació? I per quant de temps?
             Bé doncs no em vull allargar més, així que de moment ho deixaré aquí, però de ben segur que més endavant us faré saber alguna ximpleria més com aquestes que em passen pel cap.
             Ànim i que passeu unes bones Obres d’en Nadal… ui, perdó, bones festes de Nadal.

 Xavier Reyner, un amic i veí del “malograt” barri de Sant Narcís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada