ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

dilluns, 15 de febrer del 2010

14.000 VEÏNS I UN SOL EQUIPAMENT MUNICIPAL A SANT NARCÍS

Aquest escrit complementa l'anterior i està escrit també abans.


Sant Narcís: 14.000 veïns i un sol equipament municipal (el Centre cívic del barri) que ara ens el volen «municipalitzar» amb el Pla Zapatero 
M'acaba d'arribar a les mans el llistat d'obres que es faran a Girona amb el Fons d'inversió local (altrament malanomenat Pla Zapatero). L'hi he donat un cop d'ull; ho reconec, amb malícia!
Tantes il·lusions, tantes promeses, tants projectes han esdevingut fum en un no-res. Ni tant sols ser un dels barris més maltractats per les obres del TAV ens dóna dret a esperar un millor repartiment de projectes urbanístics. Ni tant sols ser un dels barris amb menys equipaments municipals ens permet creure que els fons especials d'inversions són això: especials. De totes les demandes i propostes que el sector hem estat fent durant anys, s'han acabat definint aquelles que un subtil equilibri de forces han permès a tots sortir-ne amb més o menys dignitat.
És a dir, de 41 carpetes que té el llistat, al barri de Sant Narcís ens han tocat 3 projectes que es veu que la nostra condició de ciutadans de segona no permet fer entrar en els pressupostos ordinaris del consistori. A saber:
- Reforma i ampliació de les voreres del carrer Pere Compte
- Substitució de les finestres del CEIP Cassià Costal
- Reforma del Centre cívic de Sant Narcís
Per la part que em toca, em referiré a aquesta 3a carpeta, la núm. 41 (curiosament la darrera) del llistat que m'ha arribat i que podeu trobar al web de l'ajuntament.gi. Una carpeta amb 4 subcarpetes, 34 subsubcarpetes i 8 subsubsubcarpetes... fins a un total de 920 pàgines!
920 pàgines que difícilment cap dels veïns que hem estat treballant tant de temps i amb tanta il·lusió per aconseguir algun dels projectes que el barri es mereix ens llegirem per intentar aportar cap proposta quan se'ns demani la opinió... senzillament perquè sabem que no ens la demanaran, perquè algú ja ha decidit què és el que més ens convé.
No entenc perquè el nom de la carpeta núm. 41 és Projecte de reforma del Centre cívic de Sant Narcís si el pressupost de 630.000 i escaig € aniran en gran part a arranjar el teatre del Centre cívic (també hi entra la millora del sistema de climatització del Centre), ni entenc a què treu cap tanta referència a la inclusió de la reforma del teatre en el Pla de mandat si es veia venir que ni es compliria ni seria motiu de coherència política.
El que sí sé segur que aquest projecte, tal i com està escrit, no respon -altre cop- a les demandes dels veïns. Volem una millora del Centre cívic en general -no ens cansarem de dir que és l'únic equipament municipal en tot el barri-, volem que sigui un espai acollidor i que permeti realitzar i desenvolupar les moltes activitats que molts veïns fem en associacions, col·lectius o individualment. Volem que sigui un espai que sigui punt de reunió i de expressió cultural... potser no és el que es porta i ni està de moda, però el que necessitem són espais polivalents, ja tenim grans projectes de teatre, però caldrà que els que molt s'omplen d'estimar la cultura hi posin quelcom més que fons i espais d'altres!
Aquest projecte no ens ha estat consensuat ni tant sols consultat i respon -altre cop- a la necessitat de cobrir les mancances de la ciutat de Girona [llegiu a la premsa: El Pla Zapatero accelera la creació a Sant Narcís del segon teatre municipal].
Tenir un «segon teatre de la ciutat» pot voler dir que en èpoques concretes: Temporada Alta, Nadal, final de curs... o sempre que una gran companyia de teatre aterri a Girona i necessiti un espai per assajar... els horaris d'ús de l'equipament per part dels veïns, hauran d'adaptar-se a les necessitats d'un espai municipalitzat!
I recordo que per a moltes de les associacions, entitats, col·lectius, grups, cursos, tallers... aquest espai polivalent és l'únic equipament del barri que ens permet la realització, o no, de les nostres activitats.
Em sembla que el nostre barri -i en aquests propers anys més que mai- ja col·laborem prou en el projecte de ciutat, ara ens cal sentir-nos que en formem part!
Per cert, perquè veieu que no és queixar-me per queixar-me i que quan ens hi posem també busquem solucions: la nostra proposta ha estat, és i serà arreglar tot el Centre cívic, amb un gran espai polivalent i un teatre per al barri. El «segon teatre municipal» el tenim ben a prop, al teatre Parroquial, que bona falta li fa una inversió de tots els qui s'estimen la cultura!

Martí Carreras és veí del barri de Sant Narcís

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada