ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

dimarts, 2 de febrer del 2010

LA REHABILITACIÓ DEL TEATRE DE SANT NARCÍS

La rehabilitació del teatre de Sant Narcís acabarà a finals de febrer. El debat de l'ús que tindrà la sala s'ajorna per falta de fons a destinar-hi 
 

EL PUNT > El Centre cívic de Sant Narcís, a Girona, disposarà, a partir de finals d'aquest mes, d'un nou espai, després que s'hagin acabat les obres de rehabilitació de l'antic teatre, que forma part d'aquest equipament social. S'hi hauran invertit gairebé un milió d'€ provinents de l'anomenat Pla Zapatero. Ara per ara, però, el debat a fons de l'ús de la sala, si aquesta ha de ser un espai de barri o de ciutat, ha quedat ajornat per la falta de fons per instal·lar un pont de llums i programar-hi espectacles.
El Centre cívic de Sant Narcís és el més actiu de la ciutat, amb diferència, i, pel que fa al seu funcionament, la condició d'equipament de referència en el seu camp sobrepassa a bastament l'àmbit de les comarques gironines. El partit que aquest Centre cívic treia del seu teatre, abans de la remodelació, era notable, i la intenció dels seus usuaris i dels seus responsables, amb Joan Olóriz, regidor de Polítiques Socials de l'Ajuntament, al capdavant, declarada en la darrera reunió del consell de centre, és que això continuï sent així. El centre disposarà d'un espai perfectament equipat tècnicament –tret d'un pont de llums, element tècnic necessari per dur espectacles d'una certa complexitat tècnica–, una grada retràctil amb una capacitat per a 150 espectadors asseguts, que permet deixar la platea neta de butaques i en molt bones condicions acústiques.
La condició que adquirirà la sala, però, de tercer teatre de la ciutat, per darrere del Teatre Municipal i La Planeta –tot i que és una sala privada, forma part del Sistema Metropolità de Teatres i Auditoris (SMTA)–, i la inversió feta, obliga a la realització d'un debat a fons sobre el seu ús, sobre si ha de mantenir única i exclusivament la condició d'equipament de barri, si ha de ser un equipament de ciutat, o si ha de mantenir un equilibri entre totes dues possibilitats. Olóriz, taxatiu, va afirmar ahir -31 gen.- que «aquest debat està tancat, el teatre pertany al Centre cívic i el seu responsable és el director del centre, Narcís Badosa.» Per a Olóriz, la idea no és incloure l'espai a l'SMTA, sinó que la prioritat són les actuacions del barri i de les entitats, que «milloraran les seves activitats teatrals», però admet que «en franges horàries o en períodes en què no hi hagi activitat», es poden omplir amb programació «en la mesura que ho permeti el pressupost». Per a ell, però, és clar que «la paella pel mànec la tenen les entitats», i les millores no han de significar problemes, de manera que el que s'hi faci ha de ser compatible amb el funcionament del centre per evitar «acabar tots enfadats».
La regidora de Cultura de Girona, Lluïsa Faxedas, explica que va assistir a una reunió amb el Consell de centre abans de Nadal i reconeix que «hi ha certa inquietud per part dels veïns, que tenen la voluntat que continuï sent un espai de barri, mentre que nosaltres pensem que ha de ser també de ciutat», fent referència a la inversió que s'hi ha realitzat, impensable si s'hagués volgut mantenir únicament el caràcter de barri. Faxedas, que aposta més aviat per un equilibri entre les dues condicions, no dóna el debat per tancat, només per ajornat, ja que, com que la falta de fons no permet programar-hi de manera estable, «no s'ha parlat de res en concret». Alguna de les possibilitats que es contemplen és la de convertir-lo en un espai especialitzat en espectacles familiars. Faxedas afirma que ara no és el moment de «discutir més del compte», però no descarta «anar incorporant» aquest nou equipament al sistema. 

Fonts: El Punt (Dani Chicano) i eldimoni.com
 
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada