ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

dimecres, 28 d’abril del 2010

RAS I CURT. ENS VOLEN FOTRE!!!

Alertat altre cop per un breu generat en una gran noticia:


M'informo. Si la informació no ens arriba, caldrà anar-la a buscar!!!

Si tinguessiu una via de tren i un viaducte elevat que heu de desmontar i tornar el terreny on ho van construir a qui realment pertany (la ciutat) no intentarieu de totes les maneres mirar de no perdre-hi calers?? No "estirarieu" d'amics per continuar xumant de la mamella? 
Aquesta és la nova batalla silenciosa que s'està "jugant" a la nostra ciutat.
Sense que sigui obligatori (de fet la llei diu el contrari) el nostre ajuntament "discuteix" amb el ministeri de Foment l'ús dels terrenys que quedaran alliberats amb la desaparició del viaducte -com si discutint estigués defensant els interessos de Girona- ... "discuteix"?? l'ajuntament NO HA DE PARLAR de l'ús de cap terreny municipal AMB NINGÚ que no sigui la ciutat i els ciutadans!!

Malauradament no tenim més que donar un cop d'ull al plànol de Girona per saber qui "es queda" què. Ès a dir què entén el nostre consistori per "fer complir" els compromisos presos.

I a grans trets, aviat ens posarem d'acord que :
la ciutat de Girona es queda el tram de l'actual estació cap al centre (carrer Bonastruc) que tot i ser el més llarg és més estret i centric òptim per fer-hi un carrer ample, avinguda o aparcaments , fins i tot el pas d'un hipotètic tramvia o carril bici o qui sap!! En tot cas estaria molt bé saber si pensen tenir en compte la opinió dels ciutadans (com no la han tinguda en tantes decisions importants com la mateixa de fer passar l'AVE pel bell mig de la ciutat!!)
Foment, per tant, es quedaria amb l'espai alliberat de l'estació cap al sud, més ampli, obert i proper a altres edificis estatals. (Quin interés podria tenir amb uns carrers de Girona ??) 

Però, us n'adoneu?? veieu el petit detall?? 
De l'estació cap al sud correspon al BARRI DE SANT NARCÍS!!! 

El barri de Sant Narcís (sobretot els veïns dels carrers Oviedo i Josep M. Gironella ), després d'haver suportat totes les obres, d'haver aguantat camions, màquines, pols i sorolls, no només no veuran materialitzades les promeses de fer-hi els equipaments tant temps reivindicats (institut, pistes, pavelló...) sinó que veurem com "alguns" treuen  profit d'uns terrenys que pertanyen a la ciutat.
I ja ens veiem pisos, pisos, i més pisos ( Foment podrà vendre els terrenys que no necessiti per a edificis estatals ) que els permetin recuperar la inversió feta però que ja no ens permetran recuperar el barri de SANT NARCÍS. Operació semblant a la "jugada" que ens van fer amb els terrenys de la CAMPSA (Sant Narcís, després d'anys de patir el perill que representava el magatzem tant proper, només n'ha "gaudit" l'infame plaça Comptessa Ermessenda i els suposats aparcaments lliures -que no deixen de ser per als d'Hisenda-  tot i demanar -repetidament- poder mantenir l'ús d'alguns dels magatzems per a ús ciutadà ) i els de les casernes .

Si algú em pot rebatre qualsevol de les sospites que tinc, l'hi agrairé ( i no sap quant) que em tregui del meu error!! Que ens expliquin als  veïns D'UNA PUNYETERA VEGADA de què ens servirà tanta paciència !! quins són els plans que tenen per a la Girona post-AVE?  (hi tenim dret i moltes ganes) I quines millores reals representarà per als veïns i negocis més directament afectats!!!.
O potser ens haurem d'alinear amb els qui ara proposen de no desmontar el viaducte??  Ells perquè s'han cregut que és molt car i complicat (bona estratègia del ministeri garrepa!) i perquè ja estan farts d'obres (i no ens queda res! pobrets!) i nosaltres perquè tot i saber que va ser una de les condicions que ens van donar per acceptar de fer entrar l'AVE al centre de Girona, no ens refiem que els nostres governants tinguin el més mínim interés a "picar els dits" a un ministeri "massa golafre" amb els lllamins d'altri!! I aquests terrenys han de ser per a gaudi i ús de Girona!!!
 
Marti Carreras, veí de Sant Narcís

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada