ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

diumenge, 18 d’abril del 2010

SANT NARCÍS RECUPERA LA SALA POLIVALENT-TEATRE DEL CENTRE CÍVIC MOLT MILLORADA.

La noticia era que a Sant Narcís estrenem teatre.
Després de més d'un any d'obres i d'una inversió de més d'un milió d'eurus, la noticia continua essent imprecisa. A Sant Narcís ens inauguren la remodelació de la sala polivalent-teatre.




Les cròniques parlen de felicitacions i cares alegres (http://www.elpunt.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/159399-el-barri-de-sant-narcis-estrena-teatre.html), però també fan esment a les continues alusions de l'alcaldesa al sentit de ciutat de les millores. Ella recorda que la història del centre cívic està escrita amb l'aportació de les moltes entitats que ens hi reunim, però divendres era la "seva" festa.
L'ajuntament no entén, i ja comença a cansar,  que els veïns no som l'enemic a vèncer sinó la raó per convèncer.
A la "festa" de divendres cap agraïment, cap gest per a la complicitat, cap moviment fora de guió!! (i encara gràcies de sortir a la foto)
No era el  moment de retrets, no era el moment de recordar que després de vint anys de funcionament, el centre cívic continua essent l'ÚNIC equipament municipal del barri!
Que per aquesta raó mentre han durat les obres les entitats que ens hi acollim hem hagut de fer un esforç per adaptar les nostres activitats a la manca de cap espai alternartiu -després de fer durant molts anys aquestes activitats amb unes condicions pèssimes de manteniment, so i sobretot seguretat-.
No era el moment de recordar que si se'ls han gastat era perquè van venir de fora, que per les "arques" municipals Sant narcís continua sense existir (parlem de les pistes, les places d'aparcament, les obres de l'AVE, la seguretat, les escoles, les parades d'autobús ??) . Si ara no toca (com no toca mai quan ens venen a veure) ens diran quan els interessa que toqui?
Però altre cop la nostra elegància no ha estat corresposta.
Perquè no fer retrets no pot voler dir immunitat per l'altra banda. No es pot dir tot el que es vol sinó es vol que ho diguem tot. I vostès en saben molt, i els d'aquí cada cop més!
Que la inversió feta en l'equipament és molt important ja ho tenim molt clar des del primer dia, però no escoltar les propostes que tenen els usuaris té "petits inconvenients". I vostès no escolten i fan les obres de millora de cara a la galeria:
La sala polivalent és ara un teatre molt ben equipat que pot donar resposta a les possibles demandes que quan l'ajuntament tingui recursos no dubtem que posarà sobre la taula.
Siusplau! No ens facin quedar com els dolents de sempre, que ens pensem que la sala és nostra i no volem cedir espais... ni ens imposin (encara que els hi encanti la fòrmula) una utilització de l'equipament que pugui desestabilitzar el fràgil equilibri que ja abans de les obres teniem totes les entitats (que som moltes) que ja utilitzem el centre (s'hi fan moltes activitats, i gran part a la sala polivalent)... al contrari, als de Sant Narcís ja ens agrada que l'ajuntament programi actes al barri (si no recordo malament, la única activitat  que va "caure" de les Fires de girona per culpa de la crisi va ser el concert-cafè de la Plaça Assumpció), si són de qualitat millor!! i si serveixen per promocionar Sant Narcís com a "nucli cultural" encara més!!... només demanem que ens tinguin en compte quan decideixin l'ús i la dinamització del seu nou espai, el nostre únic espai!!. Si no ens volen escoltar, per donar un nou espai cultural a la ciutat s'hauran de carregar molta Cultura!!!
L'acte de divendres havia estat organitzat per entitats del barri amb l'actuació de la coral Xàntica i el trio de Joan Sadurní -ambdues, formacions del barri- tota la gent que omplia la sala erem veïns del barri il.lusionats per una gran millora pel barri (i com bé sap tothom -però alguns no recorden-  el barri forma part de la ciutat i per tant la millora és de la ciutat!!) . Ahir mateix i durant la resta del mes fins a la Festa Major de Sant Narcís moltes entitats del barri farem actuacions a la sala per "recuperar" l'espai i amb ell la normalitat. Però la feina dels que han donat vida al centre cívic aquests darrers vint anys no és el que volien ensenyar oi?
Ahir eren els del grup de teatre de l'AV " fa com nou" els que oferien una representació especial per la inauguració, una lectura escenificada  de fragments de l'obra de Josep Pla : "PLA-NAMENT", amb una introducció de fragments de dues sardanes ben adients ("El grup Sant Narcís" i "Carícies" del mestre santnarcisenc Baró)  Però no va venir cap autoritat  i com que ells no hi eren, tampoc han vingut els mitjans, ni les fotos , ni les masses... però a l'escenari, de nou, hi havia qualitat!! molta qualitat!!!
Només la necessitat que vostès tenien de mostrar el poc que s'han interessat pel barri aquests anys va convertir una gran festa amb un "continuarà" dels nostres temors.
Sabem que és qüestió de temps, de temps i de recursos econòmics, però tard o d'hora vindran amb la seva "cultura" elitista i d'aparador, promoguda pels mateixos que ara ens trinxen el barri (ADIF - patrociandor de Temporada Alta i de Temps de Flors- no inverteix (ni indemnitza) cap dels barris  que destrossa), per posar-nos d'exemple de l'egoïsme que tenim alguns amb les inversions amb diners de tots...
Tots nosaltres (les nostres associacions, col.lectius i entitats ) -fins aleshores- farem el que més be sabem fer: activitats, cursos, balls, teatre, reunions, assemblees, projeccions...  és clar que si vostés no ens ajuden a promocionar-ho com a cultura de i per a Girona, tindran la partida guanyada! (o amb el seu lèxic preferit "la batalla guanyada") i nosaltres una altra "llufa" injusta damunt d'unes espatlles que sempre han trobat a punt per "fonamentar" i "aixecar" un dels centres civics municipals més actius que té Girona.
Marti Carreras, veí de Sant Narcís

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada