ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

dijous, 19 d’agost del 2010

Martí Carreras

DOS ANYS D'ABSOLUT MENYSPREU ALS INTERESSOS DELS GIRONINS!!


Aquest matí m'han trucat dues emissores de ràdio i dos diaris de la ciutat. Volien saber la valoració que fem l'AV de Sant Narcís dels dos anys d'obres de l'AVE.
No puc -ni pretenc- parlar en nom de la Junta, ni de tota l'AV ni molt menys de tot el barri, però no sorprendré a ningú si aprofito l'avinentesa per denunciar l'absoluta solitud amb què tots i cadascú de nosaltres ha viscut, viu i viurà aquestes obres. 
Diguin el que diguin, estem sols. Pensem com pensem, ens volen sols. 
L'ajuntament ha decidit tancar els ulls i esperar que tot passi. Va decidir, ja fa molt temps, que contra alló inevitable només pretenia tirar endavant...sigui quin sigui el preu que cal pagar, sigui qui sigui qui es quedi pel camí.
Ja fa dos anys que aquestes obres ens tenen "segrestat" una important entrada de la ciutat (no és només un carrer del barri!). Fa dos anys que hem perdut aparcaments utilitzats per molts ciutadans i treballadors dels pobles propers.(700 places només les perd el barri o tothom que les utilitza?). Fa dos anys que diferents comerços de la ciutat (no són comerços exclusius del barri oi?) denuncien que les obres els han enfonsat el negoci. Fa dos anys que diferents associacions i plataformes Gironines exposen seriosos dubtes de la necessitat, la seguretat i el desenvolupament d'aquestes refotudes obres... 
I fa dos anys que l'ajuntament ens respon... realment ens ha respost mai? l'ajuntament de Girona ha fet cap intenció per explicar a la ciutat de Girona el que representen aquestes obres? (recordeu que en realitat són tres obres continues). Ens creiem que els veïns afectats som només els que hi vivim aprop? Ens creiem que informar vol dir fer moltes reunions en "petits comitées" sense donar cap resposta als dubtes i temors plantejats pels presents? Ens creiem que només amb paciència es poden suportar les molésties de sorolls, pols, tanques, talls de carrers, aillament, pèrdua d'espais comunitaris i de negocis?... 
La feina dels nostres representants és només demanar-nos paciència?. La seva responsabilitat es limita a dir-nos com millorarà la ciutat un cop acabades les obres? No tenen, ni tant sols, la de dir-nos fins quan? 
Avui recordava que no han complert cap dels compromisos que van prendre públicament fa dos anys: no han fet cap espai informatiu als centres cívics, no han fet cap programa periòdic a TVGi, no han organitzat reunions informatives periòdiques... i aquestes eren les tasques fàcils!! 
Nosaltres sempre sempre hem reclamat -sobretot- més informació... 
Però aquests dos anys de molèsties fan evident que hi ha molta altra feina per fer:
-suport i atenció a les queixes i demandes que repetidament fem els veïns. Amb expedients i multes per als incompliments repetits de compromisos d'horaris, sorolls, velocitat, neteja... i també de calendari.
-Acompanyament i finançament als veïns que decideixin denunciar les obres per desperfectes o destrosses a casa o a l'edifici. Fins i tot promoure i liderar denuncies si els desperfectes són d'espais o mobiliari urbà (i per tant comunitari). Promoure indemnitzacions particulars i exigir compensacions a la ciutat.
-Exigir a les empreses fer-se càrreg d'inversions que millorin la qualitat de vida dels ciutadans. Tenint clares les prioritats i no deixant que triin que volen "patrocinar".
-suport als comerços gestionant indemnitzacions i avançant mesures que els ajudin a minimitzar els efectes negatius de les obres. (supressió d'impostos mentre durin les obres, avalar demandes d'ajuts, exigir compensacions...)-suport i interés pels dubtes que els estudis presentats per la Plataforma Ciutadana o altres tècnics puguin crear als ciutadans.
El que dèia, no ens podem permetre el luxe que cap de nosaltres es senti sol. Sentir-te sol, vol dir no fer res!... no fent res, ells guanyen!
I si l'ajuntament ja ha decidit una submissió als desitjos del Ministeri, els gironins no podem deixar que el preu del progrés sempre el paguem els mateixos.
Quants comerços més han de tancar, quants veïns més deixarem que marxin, quants temors i pors s'han de fer realitat per exigir als nostres representants que facin la seva feina?.

Marti Carreras.
Gironí, veí de Sant Narcís.
Font: Facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada