ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

diumenge, 1 d’agost del 2010

Reflexions des d'una parada sense marquesina

Sí, asseguts en un banc dur i sotmesos a les inclemències climatològiques 
a la pl. Marquès de Camps 
FOTO: J. MEDIR

La parada de l'autobús urbà del costat sud de la plaça Marquès de Camps (L-5 i L-2) és una de les més usades pels veïns del barri de Sant Narcís i per la gent que vol anar a comprar al centre comercial de la ciutat. Però té un problema: no hi ha una marquesina que et protegeixi quan el temps sembla voler jugar amb les persones. Aquests darrers dies de canícula, els usuaris han de buscar refugi a les escales dels veïns o a l'ombra dels edificis més alts.
En aquest cas, no hi ha problemes d'espai per posar-hi una marquesina, ja que amb les obres d'adaptació i ampliació de la vorera, n'hi ha de sobres. No té sentit doncs, desaprofitar un espai especialment construït per millorar la parada.
La curiositat rau en què fa poc l'Ajuntament de Girona va aprovar modernitzar les parades instal·lant-hi un rellotge que indicarà els minuts que falten perquè arribi l'autobús. Això ja es troba en ciutats com París. Si es fa, els turistes podran somiar durant uns segons que estan en el segle XXI, però això sí, asseguts en un banc dur i sotmesos a les inclemències climatològiques.
En conclusió, una necessitat que es fa evident només d'utilitzar el sentit comú: s'ha de substituir els actuals bancs de fusta per una marquesina com les que ja hi ha a l'altre costat de la plaça. Encara que tal com va dir algú: el sentit comú és el menys comú del sentits.
Joel Medir i Hereu és veí de la Rodona, estudiant de periodisme i exalumne de l'IES Santa Eugènia


Font: eldimoni.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada