ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

dimarts, 24 d’agost del 2010

PROSPECCIONS DE L'AMPLIACIÓ DE L'HIPERCOR A GIRONA

Els testos geològics s'estant fent aquests dies a la plaça Salvador Dalí, 

on s'ampliarà el centre comercial

El nou edifici ocuparà uns 7.500 metres quadrats de l'espai públic

GIRONA - DANI VILÀ
La plaça Salvador Dalí de Girona, on el centre Hipercor ha d'ampliar la seva oferta comercial, és objecte aquests dies de diverses prospeccions geològiques. Darrerament un camió ha dut a terme els sondejos en diversos punts de la plaça per conèixer de primera mà quina és la situació geològica del subsòl en aquest espai.
El nou edifici annex que Hipercor té previst construir en aquesta plaça pública ocuparà uns 7.500 metres quadrats, gairebé tota la plaça pública actual. Les prospeccions que s'hi estan duent a terme podrien ser els treballs previs al projecte constructiu del futur edifici que s'hi vol ubicar.
Pendent de les obres
De fet, l'Ajuntament de Girona va aprovar el mes d'octubre del 2008 l'últim tràmit administratiu i urbanístic i donava així llum verd al projecte d'ampliació d'Hipercor. Un cop superats aquests requisits administratius, l'empresa Hipercor ja té el vistiplau per demanar la llicència d'activitats i la llicència d'obres que li permetran iniciar els treballs de construcció del nou centre comercial annex. La decisió política del consistori per permetre la construcció d'un edifici annex va rebre les crítiques en el seu moment dels veïns de Sant Narcís, així com dels comerciants del sector, que consideren que l'operació urbanística i comercial podria perjudicar els interessos del barri.
Un cop han començat les prospeccions al sector per acabar de concloure el projecte pertinent d'obra, es preveu que l'empresa pugui presentar el projecte i les llicències corresponents en els propers mesos. Tampoc el moment econòmic ha aconsellat l'empresa a agilitzar els tràmits.
A favor i en contra
El projecte ha tingut des del principi defensors i detractors. Els grups de CiU i el PP han criticat sempre l'operació urbanística i s'alineaven així amb la posició d'un dels socis de govern, ERC, que en les votacions que han passat per ple hi han votat en contra en la majoria d'ocasions, per bé que en algun cas s'han abstingut defensat que eren qüestions administratives.
Per contra, PSC i ICV han defensat l'operació per les contraprestacions que n'han obtingut en virtut d'un conveni subscrit. Dos milions i mig d'euros que Hipercor va pagar a principi de l'any passat i la sessió d'una finca de 8.000 metres quadrats a l'altra costat de la carretera de Barcelona, per fer-hi pisos de protecció oficial.

El Punt 24/08/2010


L'Associació ens hi vam oposar el novembre de 2006. Podeu llegir-ho a: http://www.eldimoni.com/article.php?id_article=2797

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada