ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANT NARCÍS

Aquest Blog vol ser una eina de participació i informació amb tots els veïns del barri.
També,perquè més enllà dels seus límits, tots els ciutadans de Girona sàpiguen quines son les nostres inquietuds, els nostres problemes i el que fem.
En definitiva volem que sigui un espai de convivència.
---------------------------------------------------------------

FESTA MAJOR 2013

dimecres, 28 d’abril del 2010

EL MORTAL QUE VA A PEU, CONTINUA CAMINANT

Desprès de quedar astorat davant la magnificència de una façana insegura i inacabada, vaig continuar la linea elèctrica -carrer Xifra Masmitjà...- i vaig adonar-me que passa pel mig d'uns arbres.
No vull ni imaginar que pot passar en un dia de fort vent.
A aquest mortal, que va a peu, l'hi encanta el bosc i he notat que allí hi ha verdaderes autopistes de bosc net i sense res, sota les lineas elèctriques, suposo que per seguretat, i això es el que no entenc, uns llocs si i els altres no.
Estava concentrat amb les meves cabòries quant de cop he escoltat un  brogit, un clam, unes rialles que venien de una mica mes enllà d'on era.  He arribat a uns jardins molt macos (penso que son els dedicats a l'Ignasi  Bosch), i m'he trobat amb un grapat de gent que animava, cridava, encoratjava a un personatge que amb una mena de pala  intentava donar cops a un pal mes petit i rodó i fer-lo arribar el mes  lluny possible.
Encuriosit he preguntat que feien i m'han contestat: "estem jugant la lliga del VI Campionat del Mont de Bèlit". He pensat: "que curiós, quin joc mes estrany". Peró bé, això es un motiu  mes de les meves anades i vingudes per aquests mons de Déu.
Ja tornaré per continuar esbrinant on acaba aquesta linea elèctrica tant curiosa
 
Miquel Pagès, un mortal que va a peu

RAS I CURT. ENS VOLEN FOTRE!!!

Alertat altre cop per un breu generat en una gran noticia:


M'informo. Si la informació no ens arriba, caldrà anar-la a buscar!!!

Si tinguessiu una via de tren i un viaducte elevat que heu de desmontar i tornar el terreny on ho van construir a qui realment pertany (la ciutat) no intentarieu de totes les maneres mirar de no perdre-hi calers?? No "estirarieu" d'amics per continuar xumant de la mamella? 
Aquesta és la nova batalla silenciosa que s'està "jugant" a la nostra ciutat.
Sense que sigui obligatori (de fet la llei diu el contrari) el nostre ajuntament "discuteix" amb el ministeri de Foment l'ús dels terrenys que quedaran alliberats amb la desaparició del viaducte -com si discutint estigués defensant els interessos de Girona- ... "discuteix"?? l'ajuntament NO HA DE PARLAR de l'ús de cap terreny municipal AMB NINGÚ que no sigui la ciutat i els ciutadans!!

Malauradament no tenim més que donar un cop d'ull al plànol de Girona per saber qui "es queda" què. Ès a dir què entén el nostre consistori per "fer complir" els compromisos presos.

I a grans trets, aviat ens posarem d'acord que :
la ciutat de Girona es queda el tram de l'actual estació cap al centre (carrer Bonastruc) que tot i ser el més llarg és més estret i centric òptim per fer-hi un carrer ample, avinguda o aparcaments , fins i tot el pas d'un hipotètic tramvia o carril bici o qui sap!! En tot cas estaria molt bé saber si pensen tenir en compte la opinió dels ciutadans (com no la han tinguda en tantes decisions importants com la mateixa de fer passar l'AVE pel bell mig de la ciutat!!)
Foment, per tant, es quedaria amb l'espai alliberat de l'estació cap al sud, més ampli, obert i proper a altres edificis estatals. (Quin interés podria tenir amb uns carrers de Girona ??) 

Però, us n'adoneu?? veieu el petit detall?? 
De l'estació cap al sud correspon al BARRI DE SANT NARCÍS!!! 

El barri de Sant Narcís (sobretot els veïns dels carrers Oviedo i Josep M. Gironella ), després d'haver suportat totes les obres, d'haver aguantat camions, màquines, pols i sorolls, no només no veuran materialitzades les promeses de fer-hi els equipaments tant temps reivindicats (institut, pistes, pavelló...) sinó que veurem com "alguns" treuen  profit d'uns terrenys que pertanyen a la ciutat.
I ja ens veiem pisos, pisos, i més pisos ( Foment podrà vendre els terrenys que no necessiti per a edificis estatals ) que els permetin recuperar la inversió feta però que ja no ens permetran recuperar el barri de SANT NARCÍS. Operació semblant a la "jugada" que ens van fer amb els terrenys de la CAMPSA (Sant Narcís, després d'anys de patir el perill que representava el magatzem tant proper, només n'ha "gaudit" l'infame plaça Comptessa Ermessenda i els suposats aparcaments lliures -que no deixen de ser per als d'Hisenda-  tot i demanar -repetidament- poder mantenir l'ús d'alguns dels magatzems per a ús ciutadà ) i els de les casernes .

Si algú em pot rebatre qualsevol de les sospites que tinc, l'hi agrairé ( i no sap quant) que em tregui del meu error!! Que ens expliquin als  veïns D'UNA PUNYETERA VEGADA de què ens servirà tanta paciència !! quins són els plans que tenen per a la Girona post-AVE?  (hi tenim dret i moltes ganes) I quines millores reals representarà per als veïns i negocis més directament afectats!!!.
O potser ens haurem d'alinear amb els qui ara proposen de no desmontar el viaducte??  Ells perquè s'han cregut que és molt car i complicat (bona estratègia del ministeri garrepa!) i perquè ja estan farts d'obres (i no ens queda res! pobrets!) i nosaltres perquè tot i saber que va ser una de les condicions que ens van donar per acceptar de fer entrar l'AVE al centre de Girona, no ens refiem que els nostres governants tinguin el més mínim interés a "picar els dits" a un ministeri "massa golafre" amb els lllamins d'altri!! I aquests terrenys han de ser per a gaudi i ús de Girona!!!
 
Marti Carreras, veí de Sant Narcís

dilluns, 26 d’abril del 2010

LA NOSTRA PART DE RESPONSABILITAT



Acabem de rebre la resposta a l'escrit que vam entrar per registre de la Delegació del Govern vint entitats de Girona el passat 10 de Juny.
Les vint entitats demanàvem més informació en referència a les obres de l'AVE que es fan a Girona. Ens fèiem ressó dels estudis tècnics  que havia presentat la Plataforma ciutadana Tav Girona -qüestionant la necessitat de l'obra- i expressàvem la urgència  d'organitzar un debat públic per explicar als ciutadans el què, el com i el perquè de les obres.
Però quan tot just el  Ministeri es digna a contestar un escrit de fa quasi un any, la Plataforma ciutadana Tav-Girona ha posat sobre la taula nous informes tècnics que posen en entredit la seguretat de les obres de l'AVE.  No tant sols de les obres de construcció sinó també de l'obra en sentit estricte. És a dir que aquest cop també alerten del perill que pot suposar el túnel i l'estació de l'AVE un cop entri en funcionament (i ADIF ja sigui ben lluny i encara menys accessible).
La Plataforma ciutadana ha fet la seva feina, han buscat la informació que creuen que els dòna la raó en el que han estat dient aquests dos anys i n'estant tant segurs que han presentat un recurs extraordinari a Foment. Ja no és "una revequeria" , no és quelcom per prendre'ns a broma o per fer-ne un comentari groller i sarcàstic (com a passat amb el plàtan, les inspeccions, esquerdes, despreniments de façanes i horaris de treball intempestius...) potser seria bo que algú finalment ens tractés com a adults i es plantegés que cal informar als ciutadans!!
Però hem de ser conscients que estem fent tard.
L'ajuntament ha reixit en el seu intent de reduïr mediàticament el gran impacte que tenen les obres en la ciutat a un maldecap per als veíns dels barris afectats. Si aquestes obres i les seves afectacions només  han aconseguit sensibilitzar als veïns més "directament" afectats, l'ajuntament no n'hauria d'estar orgullòs! potser ha desactivat algun focus crític (tot i que penso que un ciutadà ben informat és sempre un bon aliat) però el que és segur és que ha fet un pas més cap a la desmobilització ciutadana i la famosa "desafecció" que tant diuen que els preocupa. Mobilització que tant buscaran d'aquí a poc més d'una any, i desafecció que tantes "factures" els passarà si quelcom falla!!.
Certament els ciutadans ens hem despreocupat d'unes obres que suposen un gran daltabaix mentre duren i, un gran canvi social, urbanístic, de mobilitat i fins de capitalitat, un cop acabades. I ens n'hem despreocupat pensant que tothom sap el que es fa. Però si hi ha la mínima sospita de que no és així -i aquest estudi així ho insinua- cal que els responsables de la ciutat exigeixin les explicacions en nom de tots els gironins. Si no és així , cal que els nostres representants socials (federacions, associacions, col.lectius...) els ho exigeixin. I aquí també sembla que anem tard. Dos anys de silencis i seguidisme han deixat molta feina per fer i molta responsabilitat compartida!
Sembla que no hi té res a veure, però al ple de l'ajuntament de Girona d'aquest mes no es presentarà la moció per la "participació ciutadana als plens municipals" . El cas és que ICV-EUiA hi estava disposada  tot i la tibantor que generaria als socis del govern municipal. Ni sé ni vull saber què els ha fet fer-se enrera (han pactat revisar un altre mecanisme de participació, subterfugi que dòna als altres temps per anar passant!! i arribar a les eleccions -pena per a uns, desgast per als altres!!)  en tot cas em temo que les entitats no els hem sabut transmetre la importància capdal que aquest mecanisme de participació pot tenir per a qualsevol ciutadà de Girona. Però és que ni tant sols moltes entitats, organitzacions i col.lectius s'adonen de la necessitat de no delegar tota les decisions  a uns pocs dirigents que els fets ens demostren no sempre totalment deslligats d'interessos particulars.
Els partits polítics sotjant el desenvolupament de la "tercera onada de les consultes populars" per saber quin rèdit electoral els pertoca (i on no han volgut deixar de "deixar empremta" en una iniciativa eminentment ciutadana) no han tingut la mateixa mirada democràtica amb la moció per la participació d'aquests ciutadans al ple de la ciutat permetent-nos escollir el futur del nostre país però no el present de la nostra ciutat. Potser és perque una consulta no vinculant els "vincula" menys al compromís que una proposta que ens ha de donar a tots més veu però sobretot i prnicipalment molta feina prèvia i molt  debat i pacte.
  


Algú hauria de preguntar a les entitats i federacions que no van donar suport a les dues propostes que esmento, si es consideren ben informades de tot el que està succeïnt. No deixa de sorprendre que es pugui decidir de cop i volta fer una estació provisional per cinc anys (amb el sobrecost que pot tenir i la possibilitat d'una obra permanentment inacabada), el canvi sobtat de la sortida massiva de camions pel sentit contrari al defensat fins ara (amb el perill pels vianants que representa i el col.lapse d'una altra entrada a la ciutat), que a hores d'ara encara ningú hagui proposat a PiMEC de reclamar conpensacions per als negocis afectats directa o indirectament ... els hauriem de preguntar si la representativitat que tenen en tots els mecanismes de decisió (taules directives de Plans, taules territorials, consells, plans estratègics...) és proporcional al temps i els esforços dedicats al tema concret que els ocupa!! I ,sobretot, què pensen fer per canviar les poques ganes d'escoltar-nos que tenen els que estan en disposició d'aconseguir les millores que els "tants esforços" han marcat i prioritzat...
A les associacions de veïns se'ns demana que no ens polititzem (és dificil, intentar millorar el que ens envolta és fer política!). Hem i volem fer política! Deuen voler dir que no ens instrumentalitzin els partits polítics  i sovint són precisament els polítics els primers de buscar "amics" per posar al capdavant de les organitzacions ciutadanes... i si no els troben  promouen que n'apareguin de noves!!.


Marti Carreras.

INAUGURACIÓ DEL TEATRE-SALA POLIVALENT DEL CENTRE CÍVIC DE SANT NARCÍS

Imatge de complement
El 17 d'abril es va inaugurar el teatre-sala polivalent
 del Centre Cívic Sant Narcís

Dissabte 17 d'abril es va inaugurar com a espai teatral, la sala polivalent del Centre Cívic de Sant Narcís.
Amb el nom "PLA-NAMENT" la companya FA COM 9 TEATRE de l'A.V. Sant Narcís va representar uns textos escenificats de l'obra de Josep Pla.
14 actors, seleccionadors de textos, escenografia, vestuari, 4 musics, fotografia, filmació, i col·laboradors, van presentar unes lectures escenificades d'uns fragments de l'obra de Josep Pla. Són textos de: La tria del Quadern Gris, Notes disperses, i Notes del Capvesprol.
Josep Valls, profund coneixedor de l'obra i amic personal de Josep Pla,ha suggerit que ens centréssim en aquest tres llibres tan significatius.
S'hi han repassat els temes més freqüents i importans del gran prosista:
una mica de la seva vida; l'especial visió de l'amor; el mar, amb totes les manifestacions ; el paisatge, especialment el de l'Empordanet; el vent recurrent; aquest artefactes que es posaven de moda (els cotxes); la vellesa, que tan peculiar; la mort com a fita ineludible; la pluja, que tant li plaïa de descriure; la literatura, etc.
S'han triat uns fragments que siguin uns tastets humorístics, irònics o significatius de la seva vida i obra (Text extret del díptic que es va repartir abans de l'obra.)

Font: Web Associació Veïns de Sant Narcís

dissabte, 24 d’abril del 2010

EL PRESIDENT DE SANT NARCÍS S'INFILTRA COM A PERIODISTA
 
El president de l'associació de veïns de Sant Narcís, Martí Carreras, és un dels més reticents al projecte del TAV soterrat per Girona.
Volia ser present, com fos, a la posada en marxa, i ho va aconseguir.
Va aparèixer acreditat com a periodista d'un diari digital ( de fet col.labora per un periòdic digital). Al pou de la tuneladora va tenir temps de saludar l'alcaldessa just quan caminava al costat del ministre de Foment José Blanco.
Mentrestant alguns polítics locals, com la representant municipal a la comissió de seguiment de les obres del TAV, Isabel Salamaña, es va quedar sense poder baixar al pou i veure com s'engegava la Gerunda.
 
DIARI DE GIRONA. 22 abril de 2010 "tema del dia" pàg.5

dilluns, 19 d’abril del 2010

INAUGURACIÓ DEL TEATRE-SALA POLIVALENT A SANT NARCÍS

Ahir dissabte es va inaugurar  com a espai teatral, la sala polivalent del Centre Cívic de Sant Narcís.
Amb el nom "PLA-NAMENT" la companyia  FA COM 9 TEATRE, de l'A.V. de Sant Narcís -seleccionadors de textos, catorze actors, escenografia, vestuari, quatre músics, fotografia, filmació i col·laboradors, van presentar unes lectures dramatitzades de l'obra de Josep Pla: fragments del "Quadern Gris", de "Notes disperses" i de "Notes del Capvesprol".
Josep Valls, profund coneixedor de l'obra i amic personal de Josep Pla, va suggerir que els textos fossin d'aquests tres llibres tan significatius, que repassen els temes més freqüents i importans del gran prosista:  una mica de la seva vida, la seva especial visió de l'amor, del mar -amb totes les manifestacions-, el paisatge -especialment l'Empordanet, el vent, aquells artefactes que es posaven de moda -els cotxes-, la vellesa, etc.
Tots plegats, fragments humorístics, irònics i significatius de la seva vida i de la seva obra.
(Text extret del díptic que es va repartir abans de l'obra)


Miquel Pagés i Montse Casanova, veïns de Sant Narcís

diumenge, 18 d’abril del 2010

SANT NARCÍS RECUPERA LA SALA POLIVALENT-TEATRE DEL CENTRE CÍVIC MOLT MILLORADA.

La noticia era que a Sant Narcís estrenem teatre.
Després de més d'un any d'obres i d'una inversió de més d'un milió d'eurus, la noticia continua essent imprecisa. A Sant Narcís ens inauguren la remodelació de la sala polivalent-teatre.




Les cròniques parlen de felicitacions i cares alegres (http://www.elpunt.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/159399-el-barri-de-sant-narcis-estrena-teatre.html), però també fan esment a les continues alusions de l'alcaldesa al sentit de ciutat de les millores. Ella recorda que la història del centre cívic està escrita amb l'aportació de les moltes entitats que ens hi reunim, però divendres era la "seva" festa.
L'ajuntament no entén, i ja comença a cansar,  que els veïns no som l'enemic a vèncer sinó la raó per convèncer.
A la "festa" de divendres cap agraïment, cap gest per a la complicitat, cap moviment fora de guió!! (i encara gràcies de sortir a la foto)
No era el  moment de retrets, no era el moment de recordar que després de vint anys de funcionament, el centre cívic continua essent l'ÚNIC equipament municipal del barri!
Que per aquesta raó mentre han durat les obres les entitats que ens hi acollim hem hagut de fer un esforç per adaptar les nostres activitats a la manca de cap espai alternartiu -després de fer durant molts anys aquestes activitats amb unes condicions pèssimes de manteniment, so i sobretot seguretat-.
No era el moment de recordar que si se'ls han gastat era perquè van venir de fora, que per les "arques" municipals Sant narcís continua sense existir (parlem de les pistes, les places d'aparcament, les obres de l'AVE, la seguretat, les escoles, les parades d'autobús ??) . Si ara no toca (com no toca mai quan ens venen a veure) ens diran quan els interessa que toqui?
Però altre cop la nostra elegància no ha estat corresposta.
Perquè no fer retrets no pot voler dir immunitat per l'altra banda. No es pot dir tot el que es vol sinó es vol que ho diguem tot. I vostès en saben molt, i els d'aquí cada cop més!
Que la inversió feta en l'equipament és molt important ja ho tenim molt clar des del primer dia, però no escoltar les propostes que tenen els usuaris té "petits inconvenients". I vostès no escolten i fan les obres de millora de cara a la galeria:
La sala polivalent és ara un teatre molt ben equipat que pot donar resposta a les possibles demandes que quan l'ajuntament tingui recursos no dubtem que posarà sobre la taula.
Siusplau! No ens facin quedar com els dolents de sempre, que ens pensem que la sala és nostra i no volem cedir espais... ni ens imposin (encara que els hi encanti la fòrmula) una utilització de l'equipament que pugui desestabilitzar el fràgil equilibri que ja abans de les obres teniem totes les entitats (que som moltes) que ja utilitzem el centre (s'hi fan moltes activitats, i gran part a la sala polivalent)... al contrari, als de Sant Narcís ja ens agrada que l'ajuntament programi actes al barri (si no recordo malament, la única activitat  que va "caure" de les Fires de girona per culpa de la crisi va ser el concert-cafè de la Plaça Assumpció), si són de qualitat millor!! i si serveixen per promocionar Sant Narcís com a "nucli cultural" encara més!!... només demanem que ens tinguin en compte quan decideixin l'ús i la dinamització del seu nou espai, el nostre únic espai!!. Si no ens volen escoltar, per donar un nou espai cultural a la ciutat s'hauran de carregar molta Cultura!!!
L'acte de divendres havia estat organitzat per entitats del barri amb l'actuació de la coral Xàntica i el trio de Joan Sadurní -ambdues, formacions del barri- tota la gent que omplia la sala erem veïns del barri il.lusionats per una gran millora pel barri (i com bé sap tothom -però alguns no recorden-  el barri forma part de la ciutat i per tant la millora és de la ciutat!!) . Ahir mateix i durant la resta del mes fins a la Festa Major de Sant Narcís moltes entitats del barri farem actuacions a la sala per "recuperar" l'espai i amb ell la normalitat. Però la feina dels que han donat vida al centre cívic aquests darrers vint anys no és el que volien ensenyar oi?
Ahir eren els del grup de teatre de l'AV " fa com nou" els que oferien una representació especial per la inauguració, una lectura escenificada  de fragments de l'obra de Josep Pla : "PLA-NAMENT", amb una introducció de fragments de dues sardanes ben adients ("El grup Sant Narcís" i "Carícies" del mestre santnarcisenc Baró)  Però no va venir cap autoritat  i com que ells no hi eren, tampoc han vingut els mitjans, ni les fotos , ni les masses... però a l'escenari, de nou, hi havia qualitat!! molta qualitat!!!
Només la necessitat que vostès tenien de mostrar el poc que s'han interessat pel barri aquests anys va convertir una gran festa amb un "continuarà" dels nostres temors.
Sabem que és qüestió de temps, de temps i de recursos econòmics, però tard o d'hora vindran amb la seva "cultura" elitista i d'aparador, promoguda pels mateixos que ara ens trinxen el barri (ADIF - patrociandor de Temporada Alta i de Temps de Flors- no inverteix (ni indemnitza) cap dels barris  que destrossa), per posar-nos d'exemple de l'egoïsme que tenim alguns amb les inversions amb diners de tots...
Tots nosaltres (les nostres associacions, col.lectius i entitats ) -fins aleshores- farem el que més be sabem fer: activitats, cursos, balls, teatre, reunions, assemblees, projeccions...  és clar que si vostés no ens ajuden a promocionar-ho com a cultura de i per a Girona, tindran la partida guanyada! (o amb el seu lèxic preferit "la batalla guanyada") i nosaltres una altra "llufa" injusta damunt d'unes espatlles que sempre han trobat a punt per "fonamentar" i "aixecar" un dels centres civics municipals més actius que té Girona.
Marti Carreras, veí de Sant Narcís

dilluns, 12 d’abril del 2010

6è CAMPIONAT DEL MÓN DE BÈLIT - SANT NARCÍS



Ja ha comentçat el 6è Campionat del Món, de Bèlit.
Avui dia 11, els equips,  Límit 7, de Bescanó; els Imbèlits i Cupdecana han començat la lliga del Campionat. Amb molta disputa s'ha fet tres partits.


Els resultats els trobareu publicats al Blog Vadebèlit, http://vadebelit.blogspot.com/

ELS MORTALS QUE ANEM A PEU HI HA COSES QUE NO ENTENEM




Els mortals que anem a peu i ha coses que no entenem. Resulta que tot son normes. Que si les façanes han de ser d'uns determinats colors, que si la seguretat amb les instal.lacións de gas i electricitat son tal o qual, que si la feina així, que si l'educació cívica aixà i resulta que avui passejant pel barri m'he trobat amb l'altre façana del Centre Cívic, la de darrera, que no és menys important que la d'entrada.
Donç bé resulta que a una paret de dimensions considerables, amb les finestres tapades sense remolinar, només han pintat uns tres metres des del terra.
A uns 5 o 6 metres del mateix terra i passa una instal.lació elèctrica, arran de façana, que no deixa continuar l'acabament de l'obra. Aquesta mateixa instal.lació passa a mig metre dels balcons de dues cases veïnes i
a tocar d'un punt de llum del carrer. A partir d'aqui jo em pregunto:
Hi ha alguna normativa que reguli aquest perill ?
I si hi es, qui l'ha de fer acomplir ?
Com es pot permetre que desprès d'un any d'obres ara surtin amb que no poden continuar, si han estat treballant cada dia al costat dels cables amb grúes, elevadors, plataformes i altres eines.
I per fí el més greu: desprès de gastar-se mes d'un milió d'euros en refer el teatre del Centre Cívic, no poden condicionar una linea elèctrica tinguent  tots els elements possibles a l'abast ?.
En fí, els mortals que anem a peu som els que, amb la nostra ignorància, ho patim.

Miquel Pagès, veí de Sant Narcís i mortal que va a peu.

divendres, 9 d’abril del 2010

CIVISME I SILENCI, A LA PLAÇA D'EMPÚRIES

Molt decebedor el silenci i la negligència de les autoritats encarregades de vetllar per la neteja i civisme de la ciutat. Des del gener estic demanant i pregant que es faci una neteja a la plaça d'Empúries i fins al dia d'avui, res. He enviat infinitat de correus sense rebre cap tipus de resposta, adjuntant-hi algunes fotos de les columnes de la plaça, plenes d'orina. Des de fa gairebé dos anys he enviat correus comentant l'estat de degradació d'aquesta plaça sense que es faci res (un parell de neteges amb aigua...).

Potser el govern no s'adona que existeix una Girona fora dels voltants de l'Ajuntament, potser estan acostumats a veure i viure en aquesta degradació, brutícia i incivisme; si és així penso que s'han de replantejar el fet de dirigir aquesta ciutat, que pel que veig, no estimen i ni tan sols tenen el temps de respondre als ciutadans preocupats per la degradació en què estem submergits. Per què no s'obliga tota la gent a complir les normes de civisme en comptes de permetre tots aquests comportaments? Penso utilitzar tots el mitjans possibles per solucionar aquest problema i que tots els partits polítics que conformen la junta de govern sàpiguen del silenci que existeix davant dels problemes de la ciutadania. Si no us interessa tota aquesta problemàtica, a mi sí, potser perquè m'estimo aquesta ciutat, potser perquè vull veure-la neta i poder un dia sortir de casa meva sense trobar-me davant de l'entrada orina, escombraries, caca de gos pertot arreu (i també de persones) que dura eternament. Espero que un dia Girona pugui ser una ciutat millor, però és clar que sense la intervenció de les autoritats responsables i competents no es pot fer res. Sembla que almenys el Defensor del Ciutadania sigui un organisme que funciona, almenys respon els correus; ara només falta que actuï. 
[El lector escriu · El Punt]

dimecres, 7 d’abril del 2010

DESAGRAÏT? JO?

Ja fa temps una regidora de l'ajuntament de Girona em va retreure públicament que la junta de l'AV que presideixo no havíem fet mai cap article agraint alguna actuació de les que fa el consistori al barri (urbanística, de millora o adequació, cultural...), i que d'articles de queixes en llegia tot sovint. Aquell mateix dia em vaig comprometre (també públicament) a agrair-li aquell primer acte de sinceritat, l'ajuntament ens llegeix! (tenim la sensació que o no ens escolta o no ens entén! però ara sabem que ens llegeix!).
Fa poc més d'un any, vam agrair públicament que la regidoria de mobilitat ens va fer arribar (després de quatre mesos reclamant-los) alguns plànols de les afectacions de les obres de l'AVE als carrers del barri per poder-ne fer un punt d'informació (compromès també públicament per l'alcaldessa i la mateixa regidora)... per acabar descobrint que eren plànols anteriors fins i tot a l'inici de les obres! (I el punt d'informació encara no s'ha fet, ni n'hi ha la intenció. Com tampoc dels panells informatius als metres i metres de valles del parc central, ni el programa periòdic a TVGi, ni assemblees ciutadanes informatives, ni debats públics...)
Recordo l'agraïment per l'enderrocament imminent d'unes naus que esdevindrien uns aparcaments llargament demanats... enderrocament i adequació que encara van trigar cinc mesos més, per acabar coincidint amb la campanya de recollida de signatures de l'AV en contra de les zones blaves recentment imposades. També em ve al cap un agraïment ("sui generis" ho reconec) per un altre aparcament darrera de les noves oficines d'hisenda on, per recordar a quin barri cedien l'espai, ens van deixar un arbre al bell mig del pas (que encara hi és) que tants retrovisors a deixat "impressionats".
Ens agradaria haver fet una nota d'agraïment per la pista que diuen que faran abans de l'estiu als jardins d'Ignasi Bosch (la ubicació que menys ens satisfà de les que es van posar damunt la taula! però no estem en condicions de ser massa exigents no?) però ens permetran que siguem prou curosos d'esperar -si més no- que deixi de ser una proposta anunciada i que s'hi faci alguna "palada".
Ara surto d'una reunió on hem consensuat un manifest d'agraïment per l'adequació i millora de la sala-teatre de l'únic equipament del barri. Era una sala polivalent amb molta utilitat i poques garanties (de seguretat, de llu i so, i fins d'aforament!!) que ha permès a totes les entitats del barri donar-se a conèixer i créixer -i amb totes elles, el propi centre cívic i el barri-  i ens el tornen convertit en un teatre de categoria (ja batejat com el segon municipal de Girona) que cap entitat havia demanat i que tant ens costarà mantenir per a ús propi del barri. Tot i això estem contents de la seva millora, i el dia de la inauguració no serà el moment de recordar l'any de diàspora que hem hagut de patir algunes entitats, els maldecaps d'espais i horaris que ens han alterat les activitats, ni els recels que l'ús que en vulgui fer a partir d'ara l'ajuntament ens pot fer quedar arraconats a la nostra pròpia casa i sense accés a gran part de l'únic equipament... ni de recordar que el barri continua tenint moltes mancances prioritàries a la despesa milionària d'un sol espai... però no serà el moment, aquell dia tocarà els agraïments i els parlaments possibilistes.
I d'aquí poc tornem a celebrar la Festa Major de Sant Narcís (primer cap de setmana de juny). I tornaran a venir els regidors per a celebrar-la amb tots nosaltres... i tornarà a no ser el moment de recordar que tenim un barri potes enlaire per les obres de l'AVE, per les zones blaves i la manca d'aparcaments, ni de recordar que encara no tenim ni el punt d'informació, ni la pista, ni el projecte de la  plaça Ermessenda, ni marquesines a les parades del bus , ni la parada de la Girocleta emparaulada, ni cap estudi de les modificacions proposades en la vialitat dels nostres carrers... estarem de festa i no és moment de reivindicacions (?).
Sabrem agrair el que calgui quan calgui, però primer n'hauran  de fer alguna de bé. I recordo que de les vint-i-set propostes (comptabilitzades en l'informe de Mosqueig) "dissenyades" específicament pel barri a la darrera campanya electoral, només se n'han dut a terme dues (be! quatre, que una era comuna als tres programes (la reforma de la sala-teatre)i que s'ha pogut fer amb els ajuts del "pla E" i no per pressupost municipal!)... i els les podríem agrair, però en realitat el global és prou galdós!.
Alguns han cregut que  l'agraïment indiscriminat de les "molles" que l'ajuntament cedeix (en ambdues accepcions) al barri els pot beneficiar en alguna mesura, i hi perdem tots!! i -a la llarga- molt més als que amb la complaença esdevenen corresponsables de tanta  desídia.
I si l'únic dia que els responsables es passegen pel barri no és el moment de transmetre'ls  les mancances i propostes, articles com aquest (i que segur que els interessats llegiran) i les noticies que en puguin esdevenir, són -doncs- la única veu del nostre barri.
Desagraït jo? i ara! gràcies per llegir-me, gràcies per passejar pels carrers del barri, gràcies per celebrar amb nosaltres la Festa Major... i als que tingueu alguna cosa a dir-hi  i fer-hi , gràcies! vosaltres ja direu perquè! jo no n'acabo d'estar segur!


Martí Carreras. President de l'A.V.

dimarts, 6 d’abril del 2010

ACTIVITATS D'ESTIU (JULIOL I AGOST) PER A JOVES I INFANTS A SANT NARCÍS , al Casal Cassià Costal

Torna el casal d'estiu IL·LUSTRACIÓ: QUIM CURBET

Com cada any, i ja en seran tres, des de l'Associació de Veïns Sant Narcís i conjuntament amb l'esplai de la Parròquia i l'esplai La Patuleia, tenim el gust de presentar-vos les activitats per a infants i joves que organitzem dins el Programa de vacances de l'Ajuntament de Girona.
Enguany, a diferència dels anys anteriors, hi ha un canvi important i és que a causa de les obres de remodelació del CEIP Mare de Déu del Mont, el centre romandrà tancat durant els mesos de juliol i agost, de manera que ens hem vist obligats a buscar una solució alternativa per tal de poder donar el màxim de cobertura als nens/es narcisencs que, des de fa com a mínim dos anys, participen de l'activitat organitzada per l'AV.
Com que sabem que és un fet que ens afecta i afecta també al barri, hem decidit que aquest any els dos casals per a nens/es de 4 a 12 quedaran reduïts a un, però això sí, amb un increment de places important envers els anys anteriors. D'aquesta manera, si l'any passat el Casal Cassià Costal oferia 80 places per a nens/es, aquest any, i ja disposant de l'equipament amb perfectes condicions, obrim el casal amb l'esperança d'arribar a omplir-lo amb 150 places. Val a dir, que quan se'ns va informar que no podríem disposar del CEIP Mare de Déu del Mont, des de la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Girona se'ns va oferir la possibilitat de fer l'activitat al CEIP Santa Eugènia.
Després de moltes valoracions agraïm el gest de l'àrea de Joventut però pensem que la idea d'organitzar activitats dins el Programa de vacances de l'Ajuntament de Girona va sorgir de les entitats que treballen en i per el barri, donant cobertura a les necessitats de Sant Narcís. És per aquest motiu que tant els monitors/es de l'esplai de la Parròquia com els de La Patuleia, treballaran conjuntament per portar a bon port l'activitat del Casal Cassià Costal. Esperem així cobrir les demandes i necessitats del barri com agraïm la vostra comprensió i dels monitor/es de les diferents entitats.
Aprofitem l'ocasió per recordar que, com als darrers anys, en el Programa de vacances també hi trobareu, per part de l'AV Sant Narcís, l'organització del Casal de Joves durant el mes de juliol en el Centre cívic de Sant Narcís i el Casal Cassià Costal del mes d'agost.
Gràcies a tots i a preparar-se per passar un bon estiu a Sant Narcís.
Jordi Garcia i Torroella és vocal de Joves de l'Associació de Veïns del barri de Sant Narcís

Font: eldimoni.com